Băsescu: Din nefericire pentru Ponta, sunt mai puternic ca oricând după acest vot

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, duminică noaptea, că el se consideră "mai puternic ca oricând" după votul de la referendum, chiar dacă premierul Victor Ponta a spus că nu poate fi legitim ca şef al statului după ce "opt milioane" de cetăţeni au votat împotriva lui.

2203 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Din nefericire pentru Ponta, sunt mai puternic ca oricând după acest vot

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Din nefericire pentru Ponta, sunt mai puternic ca oricând după acest vot. Domnul Ponta uită că atunci când am fost ales preşedinte al României în decembrie 2009 împotriva mea erau 5,2 milioane de voturi. După trei ani de criză, pot accepta un milion în plus", a spus Băsescu, în conferinţa de presă de la sediul său de campanie, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor străini.

"Un preşedinte ales cu cinci milioane de voturi, dar împotriva căruia au fost înregistrate acum peste opt milioane de voturi împotrivă ar trebui să reflecteze mai serios la acest rezultat şi să decidă în ce măsură mai este legitim să reprezinte România", a declarat premierul Victor Ponta.

"Orice om politic care spune că poate ignora votul a în jur de nouă milioane de români este rupt de realitate", a spus Ponta.

El a precizat că va respecta rezultatul care va fi validat la referendum şi a felicitat milioanele de români care s-au prezentat la vot şi au dovedit astfel că în România este democraţie, catalogând drept "victorie" faptul că în jur de nouă milioane de persoane au votat.

În opinia premierului, votul la referendum conferă o nouă legitimitate Guvernului USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici