Băsescu: Dragnea îi dădea brânci lui Ponta, acum îl vrea înapoi. E un machiavelism la vârful PSD

Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, că liderul PSD Liviu Dragnea îi dădea brânci pe scări lui Victor Ponta, iar acum îl vrea înapoi, adăugând că partidul are nevoie de fostul premier pentru că stă cel mai bine în sondaje, iar "fratele lui Mihai Viteazu" nu mai poate sta la Camera Deputaţilor.

1992 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dragnea îi dădea brânci lui Ponta, acum îl vrea înapoi. E un machiavelism la vârful PSD

Băsescu: Dragnea îi dădea brânci lui Ponta, acum îl vrea înapoi. E un machiavelism la vârful PSD

Liderul PMP a spus, referitor la posibilitatea ca Victor Ponta să preia şefia Camerei Deputaţilor, că fostul premier se grăbeşte şi că are şansa de a reveni în viaţa politică după ce îşi rezolvă problemele în justiţie. "Cred că se grăbeşte. Am spus mereu că era şansa să reia viaţa politică după ce îşi rezolvă problemele în justiţie", a comentat liderul PMP, la România Tv, întrebat cum vede varianta ca Victor Ponta se preia preşedinţia Camerei Depuaţilor.

Pe de altă parte, fostul şef de stat a spus că PSD are o problemă, pentru că Valeriu Zgonea nu mai poate rămâne şef al Camerei Deputaţilor, după ce a fost exclus din partid.

"Aici este problema, acest proces declanşat odată cu excluderea lui Zgonea nu are cum să rămână între ape. Preşedinţii Camerelor este clar că au fost rezultatul unei majorităţi. Problema este cum reuşeşte fratele, vărul lui Mihai Viteazu (Valeriu Zgonea-n.r.) să îşi asigure o majoritate. (...) Pe de altă parte, PSD ştie că Dragnea este la încredere mult sub partid şi că Ponta se bucură de cea mai mare încredere (dintre social-democraţi-nr.)", a mai spus fostul şef de stat.

Întrebat cum se face că social-democraţii l-au gonit pe Ponta, iar acum îl vor înapoi, Băsescu a comentat ironic relaţia dintre Dragnea şi fostul premier. "De ce-l goniră? Îl goniră că nu fu Dragnea acolo, că îl oprea (să nu-şi dea demisia-n.r.). Dragnea îi dădea brânci pe scări, şi nu zic că a făcut rău că i-a dat brânci... Acum văd declaraţii că l-ar fi oprit. Este un machiavelism la vârful PSD şi asta îi caracterizează. Acum îl vor înapoi că este cel mai popular politician, alături de Iohannis", a comentat Traian Băsescu.

Băsescu a mai spus că Zgonea nu mai poate rămâne preşedintele Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care nu mai are susţinere parlamentară, adăugând că acesta îi aminteşte de Mircea Geoană care fugea ca să nu fie schimbat din funcţia de preşedinte al Senatului. În acelaşti timp, fost şef de stat a susţinut că nu înţelege de când a devenit Zgonea apărătorul justiţiei, pentru că îşi aminteşte ce făcea în 2012, în timpul celei de-a doua suspendări a sa din funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici