Băsescu: Geoană vrea înlocuirea lui Kovesi pentru a se pune capăt extinderii dosarului Popa

Traian Băsescu a declarat, vineri, referindu-se la o declaraţie a lui Mircea Geoană privind o posibilă înlocuire a procurorului general dacă devine preşedinte, că impresia sa a fost că liderul PSD pregăteşte schimbarea Codruţei Kovesi pentru a pune capăt extinderii dosarului Nicolae Popa.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Geoană vrea înlocuirea lui Kovesi pentru a se pune capăt extinderii dosarului Popa

Băsescu: Geoană vrea înlocuirea lui Kovesi pentru a se pune capăt extinderii dosarului Popa (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat, la B1 TV, dacă, în opinia sa, Mircea Geoană a minţit, în dezbaterea electorală de la Palatul Parlamentului, când a spus că nu ştie cine este Nicolae Popa, Băsescu a răspuns: "Categoric, da. Cum să minţi când spui că nu ştii cine-i Nicolae Popa care, după ce a fugit din ţară, s-a făcut un tam-tam de presă uriaş!".

El a criticat în termeni duri declaraţia lui Geoană privind probabilitatea înlocuirii din funcţie a procurorului general Laura Codruţa Kovesi în cazul în care va fi ales şef al statului.

"Ce este deranjant, că Mircea Geoană declară - şi aici eu m-am oprit aseară, n-am vrut să se termine emisiunea acolo - pentru că Mircea Geoană, după discuţii cu Sorin Ovidiu Vântu, care recunoaşte că este prieten cu Mircea Geoană de patru ani, face declaraţie publică legată de înlocuirea imediată după alegeri a procurorului general Kovesi", a spus Băsescu.

El a menţionat că, dacă Geoană ar fi vorbit de o eventuală înlocuire a şefului DNA, Daniel Morar, ar fi zis că "este un cuc vechi al PSD" să scape de acesta.

"Dar dosarul Nicolae Popa, cu toate implicaţiile lui, nu se află la DNA, ci este la Parchetul General, la Direcţia de luptă împotriva crimei organizate. Eu nu puteam să nu fac legătura când, de câteva zile bune, eram informat că toate structurile statului român erau concentrate pe procesul de arestare a lui Nicolae Popa în Indonezia", a continuat el.

"Impresia mea a fost că Mircea Geoană pregăteşte momentul în care o va schimba pe Kovesi pentru a pune capăt extinderii dosarului Nicolae Popa", a declarat Băsescu.

El a mai spus că atât la nivelul UE, cât şi al SUA, Codruţa Kovesi şi Daniel Morar sunt consideraţi oameni dedicaţi luptei împotriva crimei organizate şi a corupţiei.

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat, într-un interviu publicat joi de "Gazeta Sporturilor", că, dacă va fi ales şef al statului, probabil o va schimba din funcţia de procuror general al României pe Codruţa Kovesi, menţionând însă că pe Daniel Morar îl va menţine la şefia DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici