Băsescu i-a spus lui Barrot că vizita sa poate aduce clarificări pentru Guvern

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit joi seară la Palatul Cotroceni pe vicepreşedintele CE, Jacques Barrot, comisar european pentru transporturi, căruia i-a spus că vizita sa la Bucureşti poate aduce clarificări pentru Guvern "asupra priorităţilor".

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a spus lui Barrot că vizita sa poate aduce clarificări pentru Guvern

Băsescu i-a spus lui Barrot că vizita sa poate aduce clarificări pentru Guvern

"Ne bucură vizita dumneavoastră, pentru că ea poate aduce clarificări pentru Guvernul României asupra priorităţilor", i-a spus Băsescu oficialului UE.

La întâlnirea dintre şeful statului şi Jacques Barrot, a fost prezent, de asemenea, şi ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

La începutul întâlnirii, şeful statului a spus că există traducere româno-franceză, astfel încât el poate vorbi în limba română, iar oficialul UE în franceză.

"Este bine, pentru că engleza mea nu este atât de bună precum cea a dumneavoastră", i-a spus Barrot lui Băsescu, la care acesta a răspuns râzând: "Engleza mea este foarte slabă, domnule comisar".

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei remis la finalul întrevederii, şeful statului a subliniat nevoia de dezvoltare a unei reţele naţionale cât mai dense de transport care să fie integrată în reţelele Trans-Europene de Transport (TEN-T) şi a punctat importanţa utilizării cât mai eficiente a fondurilor comunitare de care România urmează să beneficieze în acest sens.

"Preşedintele Traian Băsescu a evidenţiat, cu această ocazie, potenţialul de dezvoltare şi importanţa strategică a portului Constanţa, ca poartă de intrare pentru comerţul din Europa Centrală şi de Est. De asemenea, pe agenda convorbirilor s-au aflat subiecte precum coridoarele de transport, transportul feroviar şi maritim, transportul intermodal şi securitatea maritimă", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici