Băsescu: Jurnaliştii sunt mai răi în negocieri decât FMI

Şeful statului s-a arătat nemulţumit de modul în care cameramanii s-au aşezat în sală la Conferinţa privind agricultura, el rugându-i să se mute astfel încât să-i poată vedea pe participanţi, iar la refuzul unora dintre aceştia, a apreciat că jurnaliştii sunt mai răi în negocieri decât FMI.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Jurnaliştii sunt mai răi în negocieri decât FMI

Băsescu: Jurnaliştii sunt mai răi în negocieri decât FMI (Imagine arhivă: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Conferinţa legată de situaţia agriculturii din România a avut loc într-o sală dintr-un hotel din Bucureşti, aceasta dovedindu-se neîncăpătoare pentru numărul mare de reprezentanţi ai asociaţiilor agricole, dar şi pentru jurnaliştii şi cameramanii prezenţi, toţi aceştia trebuind să stea înghesuiţi pe tot parcursul evenimentului.

Înainte de sosirea şefului statului, cameramanii şi-au aşezat camerele de-a lungul unui culoar aflat în mijlocul sălii, care despărţea masa de prezidiu de şirul de scaune pe care stăteau reprezentanţii asociaţiilor agricole prezenţi la eveniment.

Şeful statului s-a aşezat, când a sosit la eveniment, la masa de prezidiu şi a constatat că din cauza şirului de cameramani nu-i poate vedea pe participanţii la conferinţă.

Băsescu a spus că, dacă presa a intrat doar pentru a lua imagini pentru câteva momente, atunci cameramanii pot rămâne în poziţia în care se află, însă dacă se doreşte prezenţa presei de-a lungul întregului eveniment, aceştia trebuie să se mute.

Traian Băsescu a spus că nu a venit să vadă cameramani, ci să-i vadă pe participanţii la eveniment, moment în care o parte dintre reprezentanţii asociaţiilor agricole au început să aplaude.

Băsescu i-a rugat pe cameramani să se mute în lateral, menţionând că altfel nu poate vedea "sala".

Unii dintre reprezentanţii televiziunilor au declarat că deja transmit în direct evenimentul şi că, din această cauză, nu se pot muta.

O jurnalistă i-a spus şefului statului că, dacă nu se doreşte prezenţa presei în sală, jurnaliştii nici nu ar fi trebuit să fie chemaţi. Băsescu a replicat râzând, către participanţii la eveniment, că în negocieri, jurnaliştii sunt mai răi chiar şi decât FMI.

Dat fiind faptul că unii dintre cameramani s-au mutat în locul indicat de şeful statului, astfel încât acesta să-i poată vedea pe participanţi, evenimentul a putut continua, însă după o pauză de 10 minute, cât le-a luat cameramanilor să îşi mute camerele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici