Băsescu la întâlnirea cu Oprescu şi primarii de sector: Nu trebuie discreditată ideea referendumului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri la sosirea la Primăria Capitalei, unde se întâlneşte cu primarul general şi primarii de sector, că nu trebuie discreditată ideea referendumului programat să aibă loc în 26 iunie şi că doreşte să vadă care este finalitatea acestuia.

734 afișări
Imaginea articolului Băsescu la întâlnirea cu Oprescu şi primarii de sector: Nu trebuie discreditată ideea referendumului

Băsescu se întâlneşte astăzi cu Oprescu şi primarii de sector (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu trebuie discreditată ideea referendumului. Am venit să văd care este finalitatea", a declarat presei şeful statului.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat, la sosirea la Primăria Capitalei, că, în opinia sa, prezenţa la referendum va fi foarte slabă şi că se vor cheltui banii degeaba.

Întâlnirea informală a şeful statului cu primarul general Sorin Oprescu şi primarii de sector având ca temă referendumul pentru Legea Capitalei urmează să aibă loc cu uşile închise, potrivit unor surse.

Refrendumul pentru Legea Capitalei va fi organizat în 26 iunie, bugetul alocat fiind de 10 milioane de lei.

Bucureştenii vor raspunde la două întrebări : "Vă doriţi o Capitală cu şapte administraţii controlată de 217 consilieri aleşi pe liste de partid?" şi "Vă doriţi ca şi consilierii generali să fie aleşi uninominal asemenea primarilor de sector?".

În Bucureşti vor fi 1.222 de secţii de votare pentru referendum, iar la vot sunt aşteptate 1.790.229 de persoane care au acest drept, anunţa Prefectura Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici