Băsescu, la învestirea lui Mănescu: Sper că nu veţi mai avea aprecieri de tip Antonescu legate de DNA

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în intervenţia la scurta ceremonie de învestire în funcţie a noului ministru al Transporturilor, că îi doreşte Ramonei Mănescu mult succes şi îşi exprimă speranţa că nu va "mai avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de DNA".

1035 afișări
Imaginea articolului Băsescu, la învestirea lui Mănescu: Sper că nu veţi mai avea aprecieri de tip Antonescu legate de DNA

Băsescu, la învestirea lui Mănescu: Sper că nu veţi mai avea aprecieri de tip Antonescu legate de DNA (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În primul rând vă felicit pentru numirea în funcţia de ministru şi cred că ar trebui să priviţi la patru lucruri: privatizarea CFR Marfă, absorbţia fondurilor europene, tronsonul Nădlac-Arad, pentru că restul tronsoanelor de la Sibiu sunt în execuţie şi metroul bucureştean", a spus Băsescu, după ce Ramona Mănescu a rostit jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor.

"În rest, vă doresc mult succes şi îmi exprim speranţa că nu veţi mai avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de DNA", a adăugat Băsescu.

Ramona Mănescu a depus, luni, jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, la care au luat parte preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor şi membri ai Guvernului.

Crin Antonescu, liderul PNL şi preşedintele Senatului, a plecat de la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, desfăşurată la Palatul Cotroceni, înainte ca şeful statului, Traian Băsescu, să îşi ţină discursul specific pentru aceste ceremonii.

Liderul PNL a sosit în sala Unirii, unde s-a desfăşurat ceremonia, cu circa un minut înainte de începerea ceremoniei, fiind însoţit de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Antonescu a asistat numai la momentul citirii decretului prezidenţial de numire a Ramonei Mănescu, a rostirii de către aceasta a formulei jurământului, iar, după ce aceasta i-a înmânat şefului statului jurământul semnat, liderul PNL a părăsit sala, înainte ca Băsescu să ia cuvântul.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, că "toată lumea" a constat existenţa unui şir de coincidenţe legate de multiplicarea dosarelor liberalilor la DNA, el adăugând că "unii chiar ne ameninţă cu asta, salută treaba asta, uite ce frumos, ce le-a mai tras-o liberalilor".

Întrebat dacă la reuniunea de duminică a conducerii PNL s-au ridicat probleme delicate, legate de rămânea PNL la guvernare, de ceea ce s-a primit, de ceea ce s-a făcut din ceea ce s-a promis, şi de multiplicarea, în paralel, a dosarelor liberalilor la DNA, Antonescu precizat că "toată lumea" a constat existenţa unui "şir de coincidenţe".

"O constataţi şi dumneavostră. Unii chiar ne ameninţă cu asta, salută treaba asta: uite ce frumos, ce bine, cum e democraţia noastră, ce le-a mai tras-o liberalilor, cum a mai făcut DNA un dosar. OK, fiecare înţelegem aceste lucruri cum putem. Aceste lucruri sunt constate, partidul le ştie", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici