Băsescu, legat de vizita lui Besson şi Lellouche: Dacă vor veni să dea lecţii, nu se va rezolva nimic

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR 1, că vizita în România a ministrului francez Eric Besson şi a secretarului de stat Pierre Lellouche, ce vizează repatrierea romilor din Franţa, nu va avea niciun efect dacă vor veni "să dea lecţii".

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu, legat de vizita lui Besson şi Lellouche: Dacă vor veni să dea lecţii, nu se va rezolva nimic

Băsescu, legat de vizita lui Besson şi Lellouche: Dacă vor veni să dea lecţii, nu se va rezolva nimic (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu ştiu. Dacă vor veni să dea lecţii, nu va rezolva nimic (vizita - n.r.). Dacă vor veni să găsim împreună soluţii, vom găsi soluţii, cum am găsit cu italienii în criza de acum doi ani", a spus preşedintele Traian Băsescu la TVR 1.

El a fost întrebat dacă vizita celor doi oficiali francezi, ministrul pentru imigraţie, Eric Besson, şi secretarul de stat pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, va rezolva problema romilor din Franţa.

Ministrul francez pentru imigraţie, Eric Besson, şi secretarul de stat pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, vor avea, joi, discuţii la Bucureşti cu o serie de oficiali români.

Pe agenda consultărilor figurează discutarea soluţiilor la problemele generate în contextul politicii de repatriere a unor cetăţeni români de etnie roma, iniţiate de statul francez, se arată într-un comunicat al MAE.

Ministerul de Externe a precizat că partea română va sublinia, la întâlniri, importanţa respectării stricte a principiului liberei circulaţiei a cetăţenilor europeni în spaţiul comunitar şi a cadrului normativ european care o reglementează, precum şi faptul că problema romilor necesită o abordare europeană, complementară eforturilor naţionale ale ţărilor de origine şi ţărilor de destinaţie, în scopul asigurării incluziunii sociale a persoanelor defavorizate.

Cei doi demnitari francezi vor fi primiţi de prim-ministrul Emil Boc, vor avea convorbiri cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei sociale, Ioan Botiş şi secretarul de stat Valentin Mocanu, responsabil pentru incluziunea socială a romilor. La finalul întâlnirilor, va avea loc o conferinţă comună de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, la ora 17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici