Băsescu, mesaj către un vechi adversar politic: Stai omule liniştit în Zambaccianul tău

Traian Băsescu a reacţionat, vineri, după ce Adrian Năstase l-a acuzat că este autorul privatizării Petrom şi a industriei româneşti. Fostul şef al statului i-a reamintit ex-premierului că stătea la masă cu preşedintele OMV şi negocia "privatizarea (furtul)" Petrom.

4998 afișări
Imaginea articolului Băsescu, mesaj către un vechi adversar politic: Stai omule liniştit în Zambaccianul tău

Băsescu, mesaj către un vechi adversar politic: Stai omule liniştit în Zambaccianul tău

"Adrian Năstase întrece orice măsură, contrazicând lucruri care sunt de notorietate. După zicerile lui Năstase, Băsescu a privatizat PETROM, ARO, Combinatul Siderurgic Galaţi, Bănci, Alro Slatina, COS Târgovişte etc., sau poate tot Băsescu a făcut contractul cu Becktel. Adrian Năstase se face a nu înţelege că problema nu este privatizarea. Procesul de privatizare trebuia să se petreacă pentru că prin Constituţie ne-am declarat a fi o societate capitalistă, pentru a creşte competitivitatea economiei româneşti şi pentru a scăpa de căpuşele FSN-iste care sugeau toate veniturile companiilor, inclusiv ale băncilor", a afirmat Traian Băsescu, într-o postare,vineri, pe Facebook.

Fostul şef al statului a adăugat că deşi i-ar fi plăcut să fie el autorul privatizării economiei româneşti pentru ca aceasta să nu mai fie controlată de guverne şi firme care "căpuşau" băncile, în vara anului 2000 era în campanie electorală pentru Primăria Capitalei.

"Recunosc, mi-ar fi plăcut să fiu eu cel care a privatizat economia României pentru a o scoate de sub controlul guvernelor şi al firmelor care căpuşau inclusiv băncile, împingând economia spre faliment. Dar soarta a făcut ca în Aprilie 2000 să intru în campanie şi în Iunie să devin Primar General (ce ghinion şi pe capul lui Năstase). Din păcate, firmele au fost doar evaluate în timpul guvernului CDR din care şi eu am făcut parte şi am coordonat programul de evaluare. Drama a fost că privatizarea s-a făcut în timpul guvernului PSD condus de Adrian Năstase, ceea ce a generat cel mai mare jaf post – decembrist", a explicat Băsescu.

Actualul senator PMP îi reaminteşte fostului premier Adrian Năstase de perioada în care negocia cu preşedintele OMV pentru privatizarea Petrom şi cum intermedia cu Tony Blair privatizarea Combinatului Siderurgic Galaţi.

"A uitat Adrian Năstase că stătea la masă cu preşedintele OMW şi „negocia” privatizarea (furtul) PETROM cu tot cu resursele de ţiţei şi gaze, a uitat Adrian Năstase cum anunţa privatizarea ARO Câmpulung către un „mare” investitor american care a vândut uzina la fier vechi, a uitat Adrian Năstase privatizarea Combinatului Siderurgic Galaţi cu intermedierea lui Tony Blair, a uitat Adrian Năstase cum a cedat ruşilor în mod fraudulos pachetul majoritar la ALRO Slatina, a uitat Adrian Năstase cum a dat ruşilor pe nimic Combinatul de Oţeluri Speciale din Târgovişte sau în ce condiţii a privatizat băncile româneşti care fuseseră deja devalizate de clientela FSN în perioada 1990-1996", a mai spus Traian Băsescu.

Acesta a precizat că Năstase se face că nu pricepe cum a fost făcută privatizarea Petrom şi în beneficiul cui.

"Marea şi reala problemă, pe care Adrian Năstase se face că nu o înţelege este, CUM S-A FĂCUT PRIVATIZAREA şi ÎN FOLOSUL CUI? Iar aici, responsabilitatea lui Adrian Năstase este majoră de la privatizarea PETROM şi până la contractul de autostrăzi cu Bechtel. Nu sunt jurist şi nu mă pricep, dar întreb : oare astfel de crime se prescriu? Probabil că da, dar îţi rămân în CV", a conchis Băsescu.

Din când în când, Băsescu, în stilul lui obişnuit, mincinos, încearcă să scape de responsabilităţile ce-i revin în dezastrul economiei şi infrastructurii româneşti, în timpul mandatelor pe care le-a avut.

Fostul premier Adrian Năstase a publicat, joi, pe blogul personal, un Memorandum semnat, în anul 2000, de Traian Băsescu care viza acorduri cu Banca Mondială, atunci când era ministru al Transporturilor şi prin care îşi lua angajamentul de a privatiza Petrom şi toată economia românească.

Acesta îl mai acuză pe Băsescu că încearcă să scape, "în stitul lui obişnuit, mincinos" de responsabilităţile care îi revin "în dezastrul economiei şi infrastructurii româneşti, în timpul mandatelor pe care le-a avut".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici