Băsescu: Ministrul Educaţiei a rămas corijent în domeniul său, construcţiile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, după şedinţa Comisiei prezidenţiale pentru educaţie, de la care ministrul Învăţământului a lipsit, că acesta a rămas corijent tocmai la domeniul său, construcţiile.

5 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ministrul Educaţiei a rămas corijent în domeniul său, construcţiile

Băsescu: Ministrul Educaţiei a rămas corijent în domeniul său, construcţiile

Băsescu a meţionat, în declaraţia de presă făcută după încheierea lucrărilor comisiei, faptul că în 2007 s-au cheltuit doar 20% din banii alocaţi prin buget pentru repararea unităţilor de învăţământ, deşi în 2006, în ciuda faptului că banii au fost alocaţi foarte târziu, s-a reuşit o cheltuire a fondurilor de 98%.

Preşedintele a spus că se încearcă în mod eronat aruncarea vinei pentru necheltuirea corespunzătoare a banilor destinaţi reparaţiei şcolilor pe seama primarilor, când de fapt deficienţa este legată de modul de alocare a banilor şi de traseul greoi pe care aceştia trebuie să îl urmeze pentru a ajunge la beneficiari.

El a ţinut însă să sublinieze că nu susţine că nu există primari care au cheltuit prost banii sau că nu ar exista fraude în gestionarea acestor bani, însă este de părere că responsabilitatea nu aparţine primarilor, ci este cauzată de sistemul de repartizare a fondurilor, mult mai greoi decât cel folosit în 2006, când banii au fost alocaţi direct primăriilor care i-au distribuit la şcoli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici