Băsescu: Minorităţile au spus că vor susţine orice premier desemnat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor au spus vor susţine orice premier desemnat.

121 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Minorităţile au spus că vor susţine orice premier desemnat

Băsescu: Minorităţile au spus că vor susţine orice premier desemnat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Băsescu a decarat că a avut consultări cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui nou premier.

În urma discuţiilor, minorităţile au spus că vor rămâne consecvente abordării pe care au avut-o dintotdeauna, şi anume că vor susţine orice premier desemnat, a spus şeful statului.

El a menţionat că UNPR nu a avut o propunere pentru funcţia de prim-ministru, dar că mesajul principal a fost cel de până acum, şi anume stabilitatea.

Preşedintele a afirmat că atât UDMR cât şi PDL nu au avut nicio opţiune pentru desemnarea unui premier, iar PSD este singurul partid care a avut o opţiune pentru desemnarea unui prim-ministru, opţiune care a fost susţinută şi de PNL şi PC.

"Ca atare, există un singur nume pronunţat în cadrul consultărilor, şi acesta este Victor Ponta. L-am invitat la Cotroceni pe domnul Ponta, am semnat decretul şi îi încredinţez misiunea de a forma noul cabinet", a anunţat preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele a avut, vineri, consultări la Cotroceni cu grupurile şi partidele parlamentare după ce moţiunea de cenzură a USL a fost adoptată.

Moţiunea a fost votată, vineri, inclusiv de reprezentanţi ai minorităţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici