Băsescu mulţumeşte autorităţilor din Ungaria pentru "grija faţă de cimitirele eroilor români"

Preşedintele Traian Băsescu a mulţumit, vineri, în discursul susţinut la Miercurea Ciuc, de Ziua Drapelului, autorităţilor locale şi naţionale din Ungaria pentru "grija faţă de cimitirele eroilor români".

68 afișări
Imaginea articolului Băsescu mulţumeşte autorităţilor din Ungaria pentru "grija faţă de cimitirele eroilor români"

Băsescu mulţumeşte autorităţilor din Ungaria pentru "grija faţă de cimitirele eroilor români" (Imagine: Mediafax Foto)

De asemenea, el a spus că s-ar bucura dacă şi cetăţenii români de etnie maghiară s-ar orienta către structurile militare. "Aş vrea ca etnicii maghiari să conducă subunităţi, unităţi sau chiar mari unităţi militare din România. În România toţi cetăţenii au drepturi egale", a precizat Băsescu.

Şeful statului a declarat că nu a mers întâmplător, vineri, la Miercurea Ciuc, ci tocmai pentru că este Ziua Tricolorului şi, în calitate de comandant suprem al forţelor armate, a dorit să înmâneze drapelul de luptă al Batalionul 435, "un tricolor care ne reprezintă pe noi toţi, 22 de milioane de români din ţară, şi pe cei din afara graniţelor".

El a făcut un istoric al tricolorului, afirmând că, sub acesta, Armata Română a dobândit Independenţa ţării în 1877, a luptat în cele două războaie mondiale şi, în prezent, sub el militarii luptă în Irak şi Afganistan.

Băsescu a mulţumit autorităţilor locale şi naţionale din Ungaria pentru "grija faţă de cimitirele eroilor români".

"Sunt la Miercurea Ciuc şi vreau să aduc un salut autorităţilor locale şi naţionale din Ungaria, pentru grija cu care se ocupă de cimitirele eroilor români care au luptat alături de alţi soldaţi şi pentru Budapesta", a spus şeful statului.

Preşedintele a menţionat că, în vremuri de democraţie, armata este cea care veghează asupra libertăţii poporului, a cetăţenilor români, indiferent de etnie.

"Acesta este principalul mesaj pe care aş vrea să îl înţeleagă şi cetăţenii români de etnie maghiară şi cei de altă etnie. Armata este cea care apără populaţia", a spus Băsescu.

El a declarat că se bucură că această ceremonie se desfăşoară într-o piaţă publică şi nu între zidurile unei cazărmi, afirmând că acest lucru simbolizează deschiderea Armatei către populaţie.

El şi-a încheiat discursul mulţumind localnicilor pentru prezenţa la eveniment şi Armatei Române.

La rândul său, comandantul Batalionului 435 Logistic "Ciuc", Ilie Pentilescu, i-a înmânat preşedintelui Traian Băsescu o plachetă cu însemnele batalionului.

La ceremonia de înmânare a drapelului şi la manifestările dedicate Zilei Drapelului Naţional au participat, la Miercurea Ciuc, aproximativ 2.000 de persoane.

În cursul zilei de vineri, şeful statului va face o vizită la Muzeul Secuiesc al Ciucului, unde va înmâna o carte de onoare custodelui muzeului.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, vineri, la Miercurea Ciuc, pentru a înmâna drapelul de luptă al Batalionului 435 Logistic "Ciuc" şi a participa la o serie de manifestări organizate pentru a marca Ziua Drapelului Naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici