Băsescu: Niciun ministru nu a anunţat mărirea salariilor, nu e vorba despre bâlbâială a Guvernului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, într-o emisiune B1Tv, că nu consideră ca fiind o bâlbâială a Guvernului apariţia, luni, a informaţiilor privind mărirea salariilor bugetarilor, în condiţiile în care niciun ministru nu a anunţat acest lucru.

207 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Niciun ministru nu a anunţat mărirea salariilor, nu e vorba despre bâlbâială a Guvernului

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu e o bâlbâială deloc la Guvern, pentru că eu nu am văzut ministru care să anunţe mărirea salariilor. Sigur, sursele pot merge, se poate spune orice. Ca să clarificăm lucrurile: această discuţie am avut-o şi la misiunea trecută a Fondului şi la misiunea aceasta. A fost una din discuţiile care s-au purtat la Cotroceni, cu privire la perspectiva de a înapoia bugetarilor salariile. S-au făcut analize foarte serioase şi nu ne putem agăţa de acest mic plus pe care îl avem. În raport cu ce? În raport cu un mare minus. Unde este plusul? S-a făcut venit cu o jumătate de miliard de lei mai mult decât cele prognozate. De asemenea, s-au făcut economii la cheltuielile materiale, la cheltuielile de funcţionare a Guvernului, 1,4 miliarde, în care intră şi economii la Fondul de salarii", a spus Băsescu la B1Tv.

El a reamintit că România împrumută 5,8 miliarde de euro, în condiţiile în care economia a fost de circa o jumătate de miliard de euro.

"E aproape inadmisibil ce au făcut politicienii. Dacă s-a făcut o mică economie, în loc să împrumutăm mai puţin, repede s-o dăm", a adăugat şeful statului.

Coaliţia a decis, în şedinţa de luni, majorarea salariilor bugetarilor de la 1 octombrie, a declarat, pentru "Gândul", Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor naţionale, precizând că s-a discutat despre un procent de 5%.

Liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a avut o discuţie cu premierul Emil Boc, pe care l-a asigurat că nu a spus că s-a decis în coaliţie majorarea salariilor de la 1 octombrie, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici