Băsescu: Nu cred că Blaga a dus bani acasă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, referitor la acuzaţiile lui Dorin Cocoş că i-ar fi dat bani lui Vasile Blaga în campanie, că "nu crede că Blaga a adus bani acasă".

1571 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu cred că Blaga a dus bani acasă

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Traian Băsescu a fost întrebat, la B1 Tv, despre faptul că Dorin Cocoş a povestit că a dat bani în campania prezidenţială a lui Traian Băsescu din 2009, la solicitarea lui Vasile Blaga.

"Sunt convins că dacă-l nominalizează pe Vasile Blaga, Vasile Blaga va şti să răspundă. Ce ştiu cu certitudine este că la PDL nu se punea mâna pe bani. Dacă vroia cineva, dacă venea la mine spunea «vreau să sponsorizez campania», «fugi la casierie!», şi domnul Blaga făcea la fel. Ăsta era obiceiul, fugi la casierie", a explicat Băsescu.

Despre faptul că au fost luate nişte "geci", Traian Băsescu a spus că "este posibil".

"Mi-ar părea rău ca în campania mea să se fi utilizat bani dubioşi ca provenienţă, dar nu exclud. Eu spun de mult că trebuie să schimbăm legea finanţării partidelor, însă m-am uitat şi eu după ce am văzut informaţia şi mă uitam campania din 2009, nouă candidaţi la preşedinţie reprezentând partide şi trei independenţi, total 12, a costat după Autoritatea Electorală Centrală 18 milioane roni. Campania din 2014, cu 10 candidaţi ai partidelor şi cu patru candidaţi independenţi, a costat jumătate, 9 milioane 624 de mii", a spus Băsescu.

El a mai spus că, până nu se face bugetară finanţarea partidelor, toţi oamenii care fură bani, care face ilegalităţi, vor finanţa partidele şi "se vor înghesui să le finanţeze".

Băsescu a arătat că nu a mai vorbit cu Vasile Blaga de doi ani.

"Eu nu am vorbit cu Blaga cred de doi ani şi n-aş vrea credeţi că îl instig la un mesaj, dar vă dau scris că ce v-am spus eu asta va face. Ştiu ce făcea când era şeful meu de campanie. Că avem opţiuni politice diferite e altceva, dar din acest punct de vedere, nu cred că Blaga a adus bani acasă", a precizat Traian Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici