Băsescu: Nu există nicio analiză care să spună că România ar trebui sau ar putea recunoaşte Kosovo

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că România nu a recunoscut şi nu recunoaşte independenţa Kosovo şi că, pentru moment, nu există nicio analiză care ar putea spune că România ar trebui sau ar putea recunoaşte Kosovo.

612 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu există nicio analiză care să spună că România ar trebui sau ar putea recunoaşte Kosovo

Băsescu: Nu există nicio analiză care să spună că România ar trebui sau ar putea recunoaşte Kosovo (Imagine: Gabriel Pecheanu/Mediafax Foto)

"Un lucru extrem de important pentru noi este legat de evoluţia situaţiei din provincia sârbă Kosovo. România nu a recunoscut şi nu recunoaşte independenţa Kosovo şi credem că o soluţie negociată, în care sârbii din Kosovo, în orice caz, trebuie să aibă sentimentul că instituţiile sârbeşti îi servesc şi îi protejează, trebuie să existe", a declarat Traian Băsescu.

El a făcut această afirmaţie în timpul unei declaraţii de presă susţinute alături de omologul său sârb, Boris Tadic.

Băsescu a mai spus că, pentru moment, "nu există nicio analiză care ar putea spune că România ar trebui sau ar putea să recunoască Kosovo".

"Ne menţinem poziţia afirmată încă de la începutul acestei dispute. Nu avem condiţii pozitive pentru Kosovo", a conchis şeful statului român.

Şeful statului român se află într-o vizită de stat de două zile în Serbia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici