Băsescu: Ponta trebuie să facă frumos, ca maimuţica, să placă unora din PSD ca să rămână şef de partid

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, miercuri, că liderul PSD Victor Ponta este "imatur", că e "nimic pentru PSD" şi că trebuie "să facă frumos, ca maimuţica", pentru a place în partid, el arătând totodată că acesta ar putea să spună cine i-a finanţat un concediu în Liban.

29 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ponta trebuie să facă frumos, ca maimuţica, să placă unora din PSD ca să rămână şef de partid

Băsescu: Ponta trebuie să facă frumos, ca maimuţica, să placă unora din PSD ca să rămână şef de partid (Imagine. Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Este imposibil ca un lucru negociat de un grup parlamentar să nu-l afle de şeful partidului. Lui i-a fost teamă de cu totul altceva, că se va afla de la PDL sau a simţit reacţia premierului, care ar fi fost reticent la a împărţi banii în felul acesta sau, şi mai probabil, din experienţa pe care o am, Victor Ponta e nimic pentru PSD şi el încearcă să se legitimize prin acţiuni din aceastea kamikaze. El trebuie să se ducă să-i placă lui Adrian Năstase, lui Hrebenciuc, lui Ion Iliescu, lui Dragnea, el trebuie să facă frumos, ca maimuţica, aşa, să placă la foarte mulţi din PSD ca să rămână şef de partid, pentru că el nu controlează nimic acolo. Şi atunci i se pare lui că a fi obraznic, impertinent, ajută la ceva. Asta mă face să constat, cu părere de rău, încă un lucru: până acum credeam că doar faţa îl arată ca imatur, dar, prin comportament, el chiar dovedeşte că nu doar aspectul lui este de om imatur, ci chiar fondul lui, pregătirea lui pentru viaţă, pregătirea lui politică, capacitatea lui de a înţelege cum se face politică", a spus Băsescu, la B1 TV.

El a mai spus că, în opinia sa, această clasă politică nu se va limita la a oferi românilor un Victor Ponta ca viitor preşedinte.

"Un Victor Ponta care e în stare, vă asigur şi am spus-o deschis, el să mă contrazică, să vină să lingă preşul, să vadă dacă pot să ... să mă faci primar general", a continuat el.

La comentariul că foloseşte un limbaj dur, Băsescu a spus că nu este "pe măsura obrăzniciei acestui puşti imatur".

Faţă de observaţia că ar fi şi o dezamăgire în vocea sa, Băsescu a răspuns afirmativ, arătând că a sperat că Ponta este un politician din tânăra generaţie care va asigura stângii o reprezentare modernă, de tip european.

"El nu se dovedeşte decât a fi un tip care face frumos, ca să-l agreeze Năstase, Hrebenciuc, Iliescu, cei care-l pot schimba la următorul congres", a adăugat el.

La observaţia că Ponta a spus că nu vrea nicio înţelegere şi nu se duce să facă prietenii şi SPA cu moguli, Băsescu a intervenit spunând: "Atunci probabil vă spune cine i-a finanţat concediul prin Liban, dacă tot...Nu neapărat în vara asta".

"Eu îl invit public la decenţă", a conchis el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici