Băsescu: Propunerile premierului nu-mi dau motiv să cred că vor fi schimbări în trendul din justiţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că propunerile pe care le-a făcut până acum premierul pentru posturile din justiţie nu-i dau "niciun motiv" să creadă că vor fi schimbări în "trendul crescător de rezolvare a problemelor care ţin de justiţie".

297 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Propunerile premierului nu-mi dau motiv să cred că vor fi schimbări în trendul din justiţie

Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Voi continua să protejez justiţia, fie că vorbim de parchete şi instanţele de ingerinţa politicului, sigur, acolo unde ştiu. Sper că trendul bun va continua la Parchete, DIICOT, DNA. Propunerile făcute de primul-ministru nu îmi dau niciun motiv să cred că vor fi schimbări în trendul crescător de rezolvare a problemelor care ţin de justiţie", a afirmat Traian Băsescu.

El a subliniat că opţiunea sa în scrisoarea transmisă pe 1 octombrie 2012 fostului ministru al Justiţiei Mona Pivniceru a fost de numire a procurorilor-şefi prin desemnare şi că nu a urmărit acea transparenţă înţeleasă în sensul de chemare a televiziunilor la examinarea candidaţilor.

De asemenea, Băsescu a spus că procedura desemnării prin asumare este "stimulativă" pentru toţi procurorii din sistem, având în vedere că numele propuse sunt oameni care au avut rezultate în funcţiile deţinute până acum.

"Dacă propunerile ar fi fost pentru nişte oameni aduşi din ţară pe care nu-i cunoştea nimeni, am fi putut spune că a fost o procedură fără transparenţă, lipsită de acea nevoie a publicului sau a presei sau a analiştilor de a şti pe cine desemnăm. Dar aici discutăm despre Codruţ Olaru, da? Om cu performanţe excelente la DIICOT, discutăm despre Laura Codruţa Kovesi, un om cu performanţă foarte bună în conducerea Parchetului General", a argumentat Băsescu.

Totodată, întrebat dacă în ultimele zile a discutat cu reprezentanţii Comisiei Europene despre procesul de desemnare a procurorilor, Băsescu a răspuns că el discută cu "legea României".

"Eu discut cu legea României, legile României, şi nimeni nu poate să înfrunte legile României", a mai afirmat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici