Băsescu: România şi Sfântul Scaun abordează migraţia din perspectiva culturii solidarităţii

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, miercuri, la Cotroceni, pe preşedintele Consiliului Pontifical pentru promovarea unităţii creştinilor, Cardinalul Kurt Koch, şeful statului apreciind, cu această ocazie, că România şi Sfântul Scaun abordează migraţia din perspectiva culturii solidarităţii.

241 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România şi Sfântul Scaun abordează migraţia din perspectiva culturii solidarităţii

Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii, preşedinte Traian Băsescu a transmis recunoştinţa şi respectul Sanctităţii Sale Papa Francisc şi a vorbit despre modul convergent în care România şi Sfântul Scaun abordează fenomenul migraţiei, din perspectiva unei culturi a solidarităţii şi a ospitalităţii.

Şeful statului român a apreciat şi "rolul deosebit jucat de Biserici în istoria României, precum şi contribuţia Bisericilor la binele comun, în mod deosebit în domeniul social şi educaţional".

De asemenea, preşedintele Băsescu a vorbit despre "semnificaţia deosebită pentru relaţiile bilaterale a vizitei oficiale pe care a efectuat-o în februarie 2013 la Sfântul Scaun şi a participării la inaugurarea Pontificatului Sanctităţii Sale Papa Francisc".

Kurt Koch a subliniat importanţa dezvoltării cooperării ecumenice între Biserici, în cadrul care garantează libertatea religioasă şi colaborarea dintre culte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici