Băsescu: Sper ca legea privind cadrele militare să nu mai plece din Parlament niciodată

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că speră ca legea privind cadrele militare, pe care a trimis-o spre reexaminare, să nu mai plece niciodată din Parlament.

1133 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sper ca legea privind cadrele militare să nu mai plece din Parlament niciodată

Băsescu: Sper ca legea privind cadrele militare să nu mai plece din Parlament niciodată (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Băsescu a spus că, în opinia sa, 60 de ani este vârsta potrivită pentru pensionarea generalilor.

Şeful statului a declarat că a discutat de trei ori cu ministrul Apărării, iar acesta cunoaşte poziţia sa despre această lege.

El a prezentat motivele pentru care a trimis legea înapoi spre reexaminare, după care a precizat: "Eu sper că această lege să nu mai plece din Parlament niciodată".

"Pot să o interpretez ca fiind o lege care reflectă ori un act de trădare naţională, şi sunt profund responsabil în ceea ce spun, ori un act care vădeşte o evidentă prostie", a spus Băsescu.

El a precizat că dacă ar fi promulgat-o joi, atunci luni 41 de generali ar fi fost trecuţi în rezervă.

"Comandamentul Forţelor Terestre ar fi rămas fără niciun general, Comandamentul Forţelor Navale la fel, Comandamentul Forţelor Aeriene cu un general, iar Statul Major rămânea cu un singur general. Până la sfârşitul anului alţi 10 generali ar fi plecat în rezervă", a spus preşedintele.

Şeful statului a cerut Parlamentului reexaminarea modificărilor la Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, care prevede că generalii şi amiralii pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la 60 de ani, cu aprobarea anuală a conducătorului instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici