Băsescu: Ştiu că finalul "jocului" privind Roşia Montană va fi o lege respinsă de CC

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că ştie că finalul "jocului" privind Roşia Montană va consta într-o lege respinsă de Curtea Constituţională în principalele prevederi.

987 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ştiu că finalul "jocului" privind Roşia Montană va fi o lege respinsă de CC

Băsescu: Ştiu că finalul "jocului" privind Roşia Montană va fi o lege respinsă de CC (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Şeful statului a făcut această afirmaţie în deschiderea Forumului European pentru Diplomaţie Publică, dând astfel un exemplu prin care România îşi autodistruge imaginea.

"Vorbesc de exemple la zi - Roşia Montană. Ştim că s-a împins în Parlament o lege neconstituţională, care nu va putea trece de Curtea Cosntituţională, în baza ei generăm o dezbatere care se va finaliza cu o lege necosntituţională. Cum să avem o imagine bună când şi străinii ne ştiu Constituţia? Ştiu că finalul acestui joc va fi o lege respinsă de Curtea Constituţională în principalele ei prevederi. Şi atunci cum să avem o imagine bună? Mă întreb", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat şi duminică, răspunzând unei întrebări referitoare la Legea privind Roşia Montană trimisă de Guvern la Parlament, că aceasta va fi respinsă de Curtea Constituţională întrucât se va constata că este neconstituţională, neputând fi dată o lege care să vizeze o firmă

"Nu este legal să stabileşti o firmă care face o exploatare prin lege. Va fi respinsă cu siguranţă de Curtea Constituţională. Este doar un joc politic", a declarat, duminică, la Ţebea, în judeţul Hunedoara, preşedintele Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări referitoare la Legea privind exploatarea de la Roşia Montană, trimisă Parlamentului.

Şeful statului a spus că marea problemă este că, după ce se va face o lungă dezbatere în Parlament, se va constata că legea este neconstituţională.

"Nu se poate să faci o lege care să vizeze o firmă. Va fi respinsă de Curtea Constituţională pentru că se va constata că este o lege neconstituţională", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici