Băsescu: USL exercită presiune incredibilă pe instituţii - Justiţie, Servicii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că USL exercită o presiune incredibilă pe instituţii, adică pe Justiţie şi Servicii, astfel încât este necesară o iniţiativă care să contrabalanseze această presiune.

665 afișări
Imaginea articolului Băsescu: USL exercită presiune incredibilă pe instituţii - Justiţie, Servicii

Băsescu: USL exercită presiune incredibilă pe instituţii - Justiţie, Servicii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

El a mai spus că USL doreşte, prin această presiune, să pună instituţiile sub control politic.

"Ştiţi, poate pentru dumneavoastră e mult mai greu; majoritatea asta uriaşă de stânga, USL, exercită o presiune formidabilă pe instituţii; uneori se vede, alteori nu se vede, dar presiunea este formidabilă (...) Fie că vorbim de justiţie, fie că vorbim de structuri de securitate naţională, fie că vorbim... o presiune formidabilă pentru punere sub control politic. Or, instituţiile nu vor rezista la nesfârşit, nu vor rezista la nesfârşit şi atunci trebuie creată o presiune inversă sau o opoziţie reală a societăţii. Unde poţi să încerci să o creezi? În cei neangajaţi politic, pentru că cei angajaţi politic au rezultatele oficializate, 70% USL şi ceva resturi de alte partide prin parlament. Or, presiunea asta nu e sănătoasă pentru stat", a adăugat Traian Băsescu la B1TV.

Preşedintele a mai declarat că opoziţia, presa, societatea civilă nu pot contrabalansa această presiune a USL..

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici