Băsescu va suspenda din funcţie un ministru când instituţiile vor solicita urmărirea penală

Preşedintele Traian Băsescu afirmă, într-un comunicat, că, în momentul în care instituţiile abilitate în drept vor solicita urmărirea penală a unui membru al Guvernului, va utiliza prerogativa legală pe care o are, aceea de suspendare din funcţie a respectivului ministru.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu va suspenda din funcţie un ministru când instituţiile vor solicita urmărirea penală

Băsescu va suspenda din funcţie un ministru când instituţiile vor solicita urmărirea penală (Imagine: Mediafax Foto)

"Preşedintele României, Traian Băsescu, rămâne consecvent principiului constituţional că nimeni nu este mai presus de lege. În momentul în care instituţiile abilitate în drept vor solicita urmărirea penală a unui membru al Guvernului, Preşedintele va utiliza prerogativa legală pe care o are, aceea de suspendare din funcţie a respectivului ministru", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedinţia nu face alte precizări.

Doi dintre membrii Guvernului se află în atenţia anchetatorilor.

Agenţia Naţională de Integritate a cerut, marţi, procurorilor Parchetului ICCJ să-l ancheteze penal pe ministrul social-democrat al Mediului, Nicolae Nemirschi, pentru un posibil fals în declaraţia de avere depusă în 15 iunie, informează instituţia, într-un comunicat de presă de marţi.

De asemenea, plângerea PNL prin care este acuzat ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, de abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului, a ajuns prin declinarea competenţei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici