Băsescu vrea un al doilea mandat pentru că e nemulţumit de primul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-o emisiune difuzată sâmbătă de Pro TV, că doreşte un al doilea mandat ca şef al statului pentru că este nemulţumit de primul mandat, în care nu a reuşit să-şi atingă toate obiectivele şi simte că are obligaţia să continue.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu vrea un al doilea mandat pentru că e nemulţumit de primul

Băsescu vrea un al doilea mandat pentru că e nemulţumit de primul (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Răspunzând unei întrebări, Băsescu a motivat că îşi doreşte un al doilea mandat pentru că este nemulţumit de primul mandat.

"Sunt nemulţumit de ce n-am reuşit să fac. Am vrut să fac mult mai multe, unele le-am reuşit, altele nu le-am reuşit, dar eu, în sufletul meu, sunt nemulţumit, cum, de altfel, sunt şi românii, cred că nu avem niciun dubiu asupra acestui lucru. Şi românii simt o frustrare, o nemulţumire. Şi eu o simt şi simt că trebuie să continui, simt că trebuie să nu spun: m-a înfrânt sistemul. Simt că am obligaţia să continui această confruntare cu un sistem care se opune proceselor de modernizare a României", a spus el.

Băsescu a menţionat că, în 2004, în campania electorală, vorbea de corupţia clasei politice, a demnitarilor şi că în mandatul său actele de corupţie vor fi anchetate.

"Şi, simbolic, vorbeam de ţepele din Piaţa Victoriei. Sigur că nu m-am gândit niciodată să pun ţepe şi n-a crezut nimeni, dar semnificaţia era: vor lucra instituţiile statului. Şi au lucrat ele, cum au lucrat, nu pot să spun că după schimbarea domnului Amărie la DNA nu s-a întâmplat nimic, doar dacă exemplificăm că sunt 20 de dosare de înalţi demnitari ai statului care sunt deja în instanţă. Deci nu vorbesc de ce aşteapă la Parlament, de ce se lucrează acum, dar după ce s-a instalat la DNA procurorul Morar sunt 20 de dosare de înalţi demnitari ai statului, foşti miniştri, care au dosare în instanţă deja", a afirmat şeful statului.

El a subliniat că unii ar putea spune că nu există condamnări.

"Dar aceste dosare au devenit o realitate după 2005. Nu există nicio justiţie care să lucreze la comandă şi eu sunt convins că judecătorii îşi vor face datoria, acolo unde este vinovăţie vor condamna, acolo unde dosarele nu sunt corecte vor spune: domnilor procurori, aţi greşit, nu se condamnă cel pe care-l suspectaţi", a continuat el.

Traian Băsescu s-a declarat convins că justiţia nu va mai putea fi oprită niciodată, pentru că procurorii şi judecătorii au învăţat ce este libertatea şi ce înseamnă să nu-i mai controleze oamenii politici.

"Eu, ca şef al statului, n-aş da niocodată telefon unui procuror să-i spun fă-i un dosar lui X sau lui Y, pentru că nu se ştie când se supără domnul procuror şi spune public", a menţionat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici