Băsescu vrea un consens privind modernizarea statului

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus reprezentanţilor partidelor şi formaţiunilor parlamentare, în debutul consultărilor de luni de la Palatul Cotroceni, că obiectivul său este realizarea unui consens în privinţa modernizării statului.

30 afișări
Imaginea articolului Băsescu vrea un consens privind modernizarea statului

Băsescu vrea un consens privind modernizarea statului (Imagine: Mediafax Foto)

El a explicat că a lansat invitaţia pentru consultări aşa de tâziu după alegerile prezidenţiale deoarece a considerat că cel mai bun lucru este să lase să se termine alegerile interne din partide.

Băsescu a felicitat noile conduceri ale PSD şi PNL, urându-le succes.

Preşedintele a subliniat că doreşte crearea unui tip de dialog care sa vizeze interesul naţional şi nu de partid şi nici măcar de guvernare.

Şeful statului a subliniat că obiectivul său este realizarea unui consens privind modernizarea statului, ceea ce ar putea constitui un al treilea obiectiv de importanţă strategică, după aderarea la UE şi NATO.

Aceasta implică, între altele, luarea în considerare a referendumului din noiembrie 2009, care exprima opţiunea pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, potrivit preşedintelui Băsescu.

"Aş dori să discutăm împreună în ce constă modernizarea statului, dincolo de modificarea Constituţiei",a spus el.

Traian Băsescu a precizat că nu este adeptul revizuirii Constituţiie în limita celor două întrebari de la referndum. El a precizat că acestea nu sunt decât motivul pentru realizarea unui proces de revizuire adaptat nevoilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici