Benea (PSD): Ipocrizia politică, una din puţinele constante ale colegilor liberali

„Ipocrizia politică este, probabil, una dintre puţinele constante în raport de care colegii liberali de coaliţie se arată cu adevărat consecvenţi”, afirmă eurodeputatul PSD Dragoş Benea, care îi numeşte pe liberali „parteneri de coaliţie la... fără frecvenţă”.

128 afișări
Imaginea articolului Benea (PSD): Ipocrizia politică, una din puţinele constante ale colegilor liberali

Sursa foto: facebook.com/dragosbenea

„Parteneri de coaliţie la... fără frecvenţă. Ipocrizia politică este, probabil, una dintre puţinele constante în raport de care colegii liberali de coaliţie se arată cu adevărat consecvenţi: aceiaşi liberali, care în 2020/21 au negociat un PNRR din care agricultura şi irigaţiile lipsesc cu desăvârşire, au dat bir cu fugiţii săptămâna trecută, în timpul protestelor fermierilor”, scrie pe Facebook Dragoş Benea.

El aminteşte că PNL este la guvernare din octombrie 2019.

„Mai mult, la Bruxelles, de atâta responsabilitate faţă de fermierii români, colegii liberali din PPE - aşa cum excelent a surprins Mihai Tudose - au votat <pentru> un amendament care ar fi asfixiat agricultura noastră, în numele unor măsuri ecologiste tot mai rupte de realităţile de zi cu zi cu care se confruntă fermierii din România. Doar mulţumită voturilor social-democraţilor europeni, în frunte cu europarlamentarii PSD, amendamentul a fost respins (în sesiunea PE din 22 noiembrie, de la Strasbourg). E inutil să reamintesc că această conduită ambivalent-ipocrită a liberalilor români din PPE scapă din vedere interesul agricultorilor noştri şi ai celor din estul Europei, greu încercaţi în cei doi ani de război în Ucraina. Dacă e să mai bată de la Bruxelles un cui în sicriul fermierilor români, liberalii o fac cu o nonşalanţă dezarmantă & cinică, în timp ce la Bucureşti se întrec în lozinci pro-agricultură care, însă, nu produc niciun efect concret.
Doar mult zgomot, pentru nimic”, încheie Benea.

Eurodeputatul PSD Mihai Tudose spune, luni dimineaţă, că liberalii nu s-au opus în Parlamentul European „propunerii aberante” privind reducerea drastică şi obligatorie a folosirii pesticidelor. „Oja galbenă peste unghiile negre”, este reacţia sa la declaraţiile liberalului Rareş Bogdan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici