Benjamin Netanyahu este pe punctul de a pierde puterea în faţa noului guvern din Israel. Parlamentul este pregătit să aprobe formarea unui nou guvern

  • Parlamentul israelian este pregătit să aprobe formarea unui nou guvern
  • Decizia va pune capăt celor 12 ani de guvernare a primului ministru Benjamin Netanyahu
  • Netanyahu este cel mai longeviv lider al statului Israel
1306 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu este pe punctul de a pierde puterea în faţa noului guvern din Israel. Parlamentul este pregătit să aprobe formarea unui nou guvern

Sursa foto: Mediafaxfoto

Parlamentul israelian este pe punctul de a aproba formarea unui nou guvern. Coaliţia fără precedent care s-a creat pentru a pune capăt celor 12 ani de guvernare a primului ministru Benjamin Netanyahu are o majoritate subţire de plus unu.

Decizia ar pune, de asemenea, capăt la mai mult de doi ani de paralizie politică, în care ultimele trei alegeri au fost neconcludente.

Naţionalistul de dreapta Naftali Bennett este pregătit să devină prim-ministru într-un acord de partajare a puterii cu un lider centrist. Conform acordului de coaliţie, domnul Bennett, care conduce partidul Yamina, va deţine funcţia până în septembrie 2023, când îl va preda lui Yair Lapid, liderul Yesh Atid, pentru încă doi ani.

Benjamin Netanyahu este cel mai longeviv lider din Israel, el ocupând funcţia de prim ministru timp de 12 ani. Netanyahu, care a dominat peisajul politic israelian ani de zile, va rămâne şeful partidului de dreapta Likud şi va deveni liderul opoziţiei.

Între timp, procesul în care este acuzat de luare de mită, fraudă şi încălcarea încrederii, acuzaţii pe care le neagă, este în plină desfăşurare, relatează BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici