Berceanu: Are şi Roberta părerile ei. Abţinerea de la vot nu e o stare de lucruri normală

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat joi, la Calafat, că abţinerea parlamentarilor PDL de la votul la moţiunea de cenzură, aşa cum a propus preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, nu reprezintă o "stare de lucruri normală".

23 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Are şi Roberta părerile ei. Abţinerea de la vot nu e o stare de lucruri normală

Berceanu: Are şi Roberta părerile ei. Abţinerea de la vot nu e o stare de lucruri normală (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Întrebat dacă parlamentarii PDL ar trebui să se abţină de la votarea moţiunii de cenzură, aşa cum a propus propus preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, ministrul Radu Berceanu a răspuns: "Are şi Roberta părerile ei. De ce să ne abţinem? Nu cred că parlamentarii, în general, pentru orice chestiune, ar trebui să se abţină. Abţinerea este o neparticipare până la urmă. Cred că parlamentarii reprezintă nişte cetăţeni care i-au ales şi în numele acelor cetăţeni trebuie să aibă nişte păreri".

Berceanu a apreciat că abţinerea de la vot nu reprezintă o stare de lucruri "normală".

"Parlamentarii nu pot să se abţină. Aşa pot să se abţină să vină la lucrări, să se abţină să se mai facă parlamentari, să se abţină în general. După părerea mea, abţinerea nu este o stare de lucruri normală. Este, de fapt, o neparticipare, te transformi în spectator", a mai afirmat Radu Berceanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, că le recomandă parlamentarilor PDL "să nu participe la mascarada" privind moţiunea de cenzură a opoziţiei şi susţine, ca variante, ca democrat-liberalii să voteze "împotrivă" sau să stea în sală şi să nu participe la vot.

"Noi susţinem asumarea, dar nu susţinem moţiunea de cenzură. Le recomand colegilor să nu participăm la această mascaradă. Cum vom face, vom decide. Variante sunt fie să mergem şi să votăm împotriva moţiunii de cenzură, fie să stăm în sală, să asigurăm cvorumul neparticipând (la vot - n.r.)", a explicat Anastase, pentru MEDIAFAX.

Liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, joi, că varianta ca parlamentarii PDL să se abţină de la votul la moţiunea de cenzură poate fi o idee bună de a protesta faţă de modul în care opoziţia înţelege să acţioneze în această perioadă de criză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici