Berceanu: Doi senatori PDL au greşit la votul moţiunii, nu vor suporta consecinţe grave

Doi dintre senatorii PDL care au votat moţiunea, Petru Filip şi Badea Viorel Riceard, susţin că au făcut acest lucru din greşeală, încurcând bilele de vot, iar ministrul Radu Berceanu afirmă că aceştia nu vor suporta consecinţe negative pe linie de partid, notează ziarul "Gândul".

17 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Doi senatori PDL au greşit la votul moţiunii, nu vor suporta consecinţe grave

Berceanu: Doi senatori PDL au greşit la votul moţiunii, nu vor suporta consecinţe grave (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Publicaţia menţionează că cei doi, "derutaţi de mersul evenimentelor, au încurcat borcanele şi au votat împotriva propriei voinţe".

Radu Berceanu a precizat, pentru "Gândul", că cei doi au greşit la votul cu bile fără intenţie şi, deci, nu vor suporta "consecinţe grave". Ministrul a povestit că şi lui i s-a întâmplat ceva similar, "prin '92 - '93, din cauza grabei". "Mi-a scăpat o bilă din mână exact în urna care nu trebuia şi, dându-mi seama de greşeală, am plecat cu cealaltă bilă în mână pentru a anula votul", a declarat Berceanu pentru "Gândul".

Petru Filip a declarat pentru "Gândul" că a greşit din cauza obişnuinţei: "S-a întâmplat pentru că eu eram obişnuit ca atunci când susţineai guvernul puneai alb la alb şi negru la negru, iar acum era exact invers".

Senatorul PDL spune că ar fi fost absurd să voteze în favoarea moţiunii de cenzură după ce a declarat, de-a lungul întregii luni, la televiziuni, că susţine Guvernul. "E idiot... Dar se mai întâmplă şi accidente de genul acesta. Când mi-am dat seama, i-am spus premierului «Domnule preşedinte, am votat invers, îmi pare rău, dar asta e»", a spus Filip. El a menţionat că este conştient că "fiecare va suporta consecinţele". "Comentariile nu le pot şterge din mintea şi gândurile colegilor mei, amici şi inamici. Este o eroare absolut umană pe care mi-o asum. În consecinţă, vom trăi şi vom vedea, după cum a spus şi orbul...", a conchis senatorul PDL.

Badea Viorel Riceard spune că a votat invers dintr-o "regretabilă eroare". "Încă de când a început procesul votării am fost oripilat de ceea ce se-ntâmpla în Parlamentul României, vizavi de aşa-zişii invitaţi de la balcoane. Toată atmosfera, toată nebunia cu strigături cu pancarte m-au făcut să-mi propun să le arăt tuturor acelora foarte clar, că votez împotriva moţiunii. De fapt am greşit la început, când am luat bilele în mâinile greşite. Dacă voiai să votezi împotriva moţiunii, trebuia să ai bila albă în mâna stângă şi deci s-o pui în borcanul negru. Aici am greşit. Am introdus greşit. Cei din jur şi-au dat seama, din reacţie. M-am blocat. Am vorbit şi cu premierul, e clar că am greşit, iar dacă va trebui să plătesc această greşeală, o voi plăti", a precizat Badea, citat de "Gândul".

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că situaţia parlamentarilor PDL care au votat pentru moţiunea de cenzură va fi analizată de la caz la caz, arătând că, de exemplu, nu pot fi puşi pe aceleaşi taler Clement Negruţ cu Teo Trandafir.

"Din punct de vedere personal, trebuie analizat în funcţie de persoană, de la caz la caz. Sunt colegi care au răspuns unui impuls personal, alţii unei măsuri colective, iau cazul celor care sunt şi lideri de sindicat. În opinia mea, sigur va fi o analiză şi la nivelul grupului şi al conducerii partidului, dar nu trebuie luat totul la global", a precizat Toader.

El a mai spus că fiecare dintre aceştia va explica situaţia.

"Sunt colegi ai noştri care sunt vechi PD-işti. Nu pot să pun pe acelaşi taler pe Negruţ cu Teo Trandafir. Sigur că sunt diferenţe. Toate vor fi analizate de la caz la caz", a mai spus Mircea Toader.

El a adăugat că cei care "au încălcat flagrant poziţia partidului şi deontologia" vor fi sancţionaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici