Berceanu spune că preferă o guvernare cu PSD- VIDEO

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, că ar prefera o guvernare cu PSD după alegeri şi că, dacă moţiunea de cenzură trece, şeful statului va încerca să găsească cu partidele o formulă de guvern solidă.

25 afișări
Imaginea articolului Berceanu spune că preferă o guvernare cu PSD- VIDEO

Berceanu spune că preferă o guvernare cu PSD (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă preferă să fie la guvernare cu PSD sau cu PNL, Berceanu a răspuns: "Eu, personal, prefer cu PSD-ul".

Despre o posibilă împăcare a PDL cu PSD, adică formarea unui nou guvern de către cele două partide, după alegeri, Radu Berceanu a spus că este posibilă.

"La ora actuală practic sunt patru partide, trei: PDL, PSD şi PNL, şi o formaţiune, UDMR. Orice guvern, cel puţin cât va fi Parlamentul ăsta, cu această structură votată de români anul trecut, orice Guvern se va face prin combinarea acestor patru elemente. Nu există altceva.(..) Vrând nevrând, această structură din Parlament ne obligă să ne gândim că până la urmă oricare variantă poate fi luată în calcul după decembrie", a adăugat Berceanu.

Ministrul PDL a afirmat că, în cazul în care Guvernul pică în urma adoptării moţiunii de cenzură, constituţional, preşedintele este obligat să organizeze discuţii cu partidele.

"Poate să poarte nişte discuţii pentru realizarea unui guvern care să ducă doar lucrurile până după alegeri sau poate să poarte nişte discuţii, încercând să găsească o formulă care să fie o formulă de mai lungă durată", a spus el.

Berceanu a apreciat că, din punctul să de vedere, "Băsescu nu este genul care să încerce să rezolve lucrurile prin temporizare, prin întinderea unor discuţii şi procedură până trec alegerile". "Eu cred că preşedintele va încerca să discute cu partidele, cât mai repde, o formulă cât mai solidă şi mai stabilă", a adăugat el.

Radu Berceanu a afirmat că membrii actualului Guvern "nu se ţin cu ghearele de scaune".

Video Stirileprotv.ro

"Avem o moţiune de cenzură şi în Parlament vom vedea cum se votează. Sunt două variante, moţiunea trece şi atunci Guvernul devine un Guvern căzut, demisionat, şi aşteaptă - pentru că asta e legea peste tot în lume - să vină un guvern legitim. Dacă moţiunea trece, noi vom rămâne încă o zi sau încă şapte sau încă nouă până când Parlamentul va vota un nou Guvern care va veni să ne înlocuiască, dacă moţiunea nu trece, ne vedem de treabă până la următoarea moţiune", a declarat ministrul Transporturilor.

Radu Berceanu a vorbit şi despre un posibil guvern tehnocrat.

"Despre guverne de tehncraţi se discută cam de mult prin România, şi este păcat că nu s-a făcut vreodată o experienţă să se vadă cam ce este chestiunea asta. Un guvern de tehnocraţi este o grupă de oameni care chipurile sunt miniştri şi cu care toţi se joacă cum se joacă mâţa cu un ghemotoc de hârtie: mai dă o labă din partea asta, o labă din partea cealaltă. Nu are nicio susţinere, nu are nimic. (..) Nimeni nu are nicio responsabilitate, decât ei, ceea ce nu cred că ne trebuie în aceste trei luni în care eventual urmează să croim toate lucrurile pentru anul viitor", a spus Radu Berceanu.

Despre cea ce se va întâmpla în turul doi, Berceanu a precizat că ceea ce ştie sigur este că va intra Traian Băsescu. "Cu cine, mi-e mai greu să fac o prorocire, pentru că situaţia este foarte schimbătoare, cred că până la urmă cu Mircea Geoană, pentru că are în spate un partid şi totuşi o structură care să creeze un vector de propulsare a unui candidat este un lucru foarte important", a menţionat Berceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici