Biden îşi anunţă azi candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024

  • Lansarea va avea loc la exact patru ani după ce preşedintele democrat şi-a anunţat candidatura pentru 2020, unde a avertizat că „sufletul” naţiunii este în joc.
  • Însă sondajele îi sunt favorabile fostului preşedinte american, republicanul Donald Trump, în prezent inculpat.
  • Alegerile prezidenţiale din 2024 sunt cele mai decisive de la cele din 1940, când s-au desfăşurat între
256 afișări
Imaginea articolului Biden îşi anunţă azi candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024

Se aşteaptă ca Joe Biden să-şi anunţe candidatura azi, marţi, 25 aprilie 2023, pentru alegerile prezidenţiale din 2024, pregătind terenul pentru o revanşă extraordinară cu Donald Trump.

Analiştii politici din SUA susţin că alegerile de anul viitor vor fi cele mai decisive din istoria democraţiei americane de la 1940, când Marea Depresiune se încheiase. 

În 1940, alegerile prezidenţiale au fost  între preşedintele democrat în funcţie, Franklin D. Roosevelt, care a fost autorul "New Deal",  şi  republicanul Wendell Willkie, cu aproximativ un an de dinaintea intrării americanilor în Al Doilea Război Mondial după atacul japonez de la Pearl Harbour.  

În prezent, economia americană îşi revine cu greu după pandemia devastatoare de coronavirus, iar în prezent, NATO este la un pas de conflagraţie mondială cu Rusia pentru prima oară de la Războiului Rece în urma invaziei ruseşti a Ucrainei şi ameninţărilor nucleare din partea Kremlinului împotriva Occidentului. 

Lansarea campaniei electorale de azi  va avea loc la exact patru ani după ce Biden şi-a anunţat candidatura la preşedinţia din 2020, în care a avertizat că „sufletul” naţiunii este în joc după patru ani catastrofali sub Trump.

La mai bine de doi ani de la propria sa preşedinţie, Biden s-a străduit să vindece diviziunile politice şi culturale despre care crede că distrug societatea americană.

Dar el s-a ales cu o listă de moşteniri care definesc realizările legislative în timp ce lucrează pentru a restabili conducerea SUA pe scena mondială.

După performanţa mai bună a democraţilor în urma alegerilor intermediare din noiembrie 2022, Biden a fost deschis cu privire la intenţia sa de a solicita un al doilea mandat.

Timp de câteva luni de zile, nu a fost întrebat dacă va candida, ci când şi cum va anunţa, transmite The Guardian.  

Preşedintele nu manifestă niciun semn de îngrijorare că sondajele îi sunt favorabile fostului preşedinte republican, Donald Trump, care în prezent este primul fost preşedinte din istoria Statelor Unite care a devenit inculpat şi arestat. 

Potrivit Constituţiei americane, Donald Trump ar fi eligibil pentru candidatură şi dacă ar ajunge condamnat la închisoare. 

Mai mulţi oficiali democraţi şi analişti politici din presa americană şi-au exprimat temerile privind realegerea lui Trump ca preşedinte ce ar putea avea politici opuse lui Biden în chestiuni vitale ca ajutorarea Ucrainei şi a Europei în faţa agresiunii ruse, recuperarea ecomomică, reformele din sistemul educaţional şi cel medical, statutul legal al avortului şi combaterea schimbărilor climatice. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici