Blaga: Cine crede că după Convenţia Naţională va fi zbucium în PDL se înşeală

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat duminică, la Consiliul de Coordonare al PDL Bacău, că cine crede că după Convenţia Naţională din mai va fi "zbucium" în partid se înşeală, el susţinând şi că democrat-liberalii vor câştiga toate alegerile din 2012, transmite corespondentul MEDIAFAX

18 afișări
Imaginea articolului Blaga: Cine crede că după Convenţia Naţională va fi zbucium în PDL se înşeală

Blaga: Cine crede că după Convenţia Naţională va fi zbucium în PDL se înşeală (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În acest sens, Blaga a subliniat că anii 2011 şi 2012 sunt hotărâtori, în care electoratul aşteaptă să vadă rezultatele actualei guvernări.

"În decembrie 2008 când am preluat guvernarea, nu ştiam cât de greu va fi cu criza. Ne-am asumat răspunderea, ceea ce a făcut să scădem în sondaje, însă lucrul cel mai important este că am scăzut dar electoratul nu a plecat spre ei (PSD şi PNL - n.r.) Românii aşteaptă acum rezultatele. Dacă în 2011 şi 2012 vom rămâne la guvernare, se va vedea că este bine şi oamenii vor veni lângă noi", a declarat Blaga.

Totodată, secretarul general al PDL a susţinut că rezultatul alegerilor parţiale de anul trecut şi anul acesta sunt relevante în ceea ce priveşte forţa PDL.

"Am să explic şi celor care spun că aveam probleme că, chiar şi atunci când există aceste probleme, am câştigat, în 2010, 75% în alegerile parţiale din România. Anul acesta din trei primării unde s-au organizat alegeri le-am câştigat pe toate, două încă din primul tur. Ăsta este PDL. Cei care cred că după Convenţia Naţională din luna mai va fi zbucium în partid sau fracţionări se înşeală. Nu avem noi această vocaţie. Vom câştiga toate alegerile din 2012", a conchis Vasile Blaga.

Convenţia Naţională pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc în 14 mai. Alegerile vor fi uninominale atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru cele patru de prim-vicepreşedinte, pentru secretarul general şi cei 15 vicepreşedinţi.

Candidaţii la funcţia de preşedinte al partidului trebuie să depună moţiunile cu cel puţin 30 de zile înainte de data Convenţiei Naţionale, însoţite de 35 de semnături. Până acum, a fost vehiculat numele lui Vasile Blaga pentru candidatura la şefia PDL. De asemenea, este aşteptată decizia lui Emil Boc în privinţa candidaturii pentru un nou mandat. Şi Sorin Frunzăverde şi-a anunţat intenţia de a candida. Un alt candidat ar putea fi din grupul Cristian Preda-Monica Macovei-Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici