Blaga, despre o remaniere: Unii miniştri ar trebui să înveţe să mai şi tacă

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că unii miniştri din Guvernul Cioloş ar trebui să înveţe „să mai şi tacă”, referindu-se, printre alţii, la ministrul Agriculturii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1068 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre o remaniere: Unii miniştri ar trebui să înveţe să mai şi tacă

Blaga, despre o remaniere: Unii miniştri ar trebui să înveţe să mai şi tacă

Vasile Blaga a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, ce părere are despre performanţele miniştrilor Guvernului Dacian Cioloş şi dacă se impune o remaniere, Blaga răspunzând că unii miniştri „ar trebui să înveţe să mai şi tacă”, referindu-se, printre alţii, la ministrul Agriculturii, care „a reuşit să scoată trei năzbătii pe gură în două săptămâni”.

„Atunci când am decis să sprijinim guvernul Cioloş, în discuţiile pe care le-am avut cu premierul desemnat la acea dată, atât doamna Gorghiu, cât şi eu i-am spus că îi dorim succes şi dorim de la domnia sa să depolitizeze administraţia. Noi nu avem miniştri în guvern sau care să fi fost membri ai partidului nostru. Nu avem nici secretari de stat, nici şefi de agenţii şi asta ne deosebeşte de domnul Dragnea şi de PSD, care în fiecare zi cântă că ei ar fi în opoziţie, dar toate structurile în afară de Guvern le aparţin şi sus, şi în teritoriu. Din acest punct de vedere, lăsăm la aprecierea domniei sale dacă toţi colegii domniei sale de Guvern îşi fac sau nu datoria. Pe de altă parte, suntem interesaţi de performanţele acestui Guvern, chiar dacă nu avem oameni în Guvern, până al urmă principalul partid care va deconta va fi Partidul naţional Liberal şi de aceea i-am spus domniei sale că unii miniştri ar trebui să fie mult mai atenţi la modul în care îşi promovează acţiunile în demnităţile pe care le au, iar alţii poate că de multe ori ar trebui să înveţe să mai şi tacă, pentru că am văzut ministru şi am dat exemplu, cel de la Agricultură, care a reuşit să scoată trei năzbătii pe gură în două săptămâni. I-am şi spus că dacă ar fi fost vorba de un ministru politic, partidul nu l-ar mai fi lăsat a doua zi”, a declarat Vasile Blaga, vineri, în conferinţă de presă, la Sibiu.

Blaga a mai spus că premierul trebuie să decidă asupra remanierii, iar cei cărora decizia nu le convine pot să îşi scrie demisia.

„Doar premierul decide, de aceea este premier. În Guvern nu se votează, toate deciziile se iau prin consens, dacă nu îţi convine decizia ultimă a premierului ai un format A 4, scrie pe el demisie. Mai departe, premierul este cel care apreciază activitatea miniştrilor”, a mai spus Vasile Blaga.

La rândul său, deputatul Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, a declarat că „toate stângăciile Guvernului Cioloş” vor fi decontate de PNL.

„Suntem singurul partener loial al Guvernului la nivel parlamentar. Să nu uitaţi că există un triunghi care este obligat să funcţioneze în parametri optimi, şi triunghiul acesta este format din preşedintele KKlaus Iohannis care a propus un guvern tehnocrat sub prim-ministrul Cioloş, din Partidul Naţional Liberal şi acest Guvern. Răspunderea aparţine evident Guvernului, dar în acelaşi timp ne aparţine şi nouă, care decontăm toate stângăciile pe care acest Guvern le are şi le va mai avea. Am însă speranţa că primul ministru Cioloş a înţeles cât de fragilă este misiunea domniei sale în condiţiile în care se va baza în continuare pe un PSD populist, care a colonizat de-a lungul vremii toată administraţia centrală şi locală şi toate deconcentratele din România”, a declarat, la Sibiu, co-preşedintele Gorghiu, care a spus că nu PNL face agenda remanierii.

Gorghiu a mai spus că atitudinea PDS este una de şantaj la Guvern şi pot duce la eşecul stabilităţii economice în România.

„Acest şantaj practicat de PSD, dublat de toate actele populiste din Parlament care nu fac decât să ducă la un eşec al stabilităţii economice în România sub mandatul lui Cioloş ar trebui să fie semne de întrebare foarte foarte serioase pentru primul ministru. Noi, din Partidul Naţional Liberal, îl asigurăm de toată buna credinţă şi de construcţie în acest an, care înseamnă o perioadă de tranziţie grea spre un Guvern politic, aşezat, cu o majoritate stabilă în Parlamentul României”, a mai spus Alina Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici