Blaga îi cere demisia lui Ponta: Numai dumneavoastră vă bucuraţi de Europa, pe români vreţi să-i scoateţi din Europa

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a spus, marţi, în Parlament, premierului Victor Ponta că vrea ca numai el să se bucure de Europa, iar pe români vrea să îi scoată din Europa, că a deschis calea spre anarhie şi că merge pe o cale extrem de periculoasă, dovedind o sete de putere nemăsurată.

1402 afișări
Imaginea articolului Blaga îi cere demisia lui Ponta: Numai dumneavoastră vă bucuraţi de Europa, pe români vreţi să-i scoateţi din Europa

Vasile Blaga (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Blaga a luat cuvântul la tribuna Parlamentului, după discursul susţinut de către premierul Victor Ponta.

Vasile Blaga a spus că nu a văzut nicio măsură a actualului Guvern pentru bunăstarea românilor, pentru crearea de locuri de muncă, pentru atragerea investiţiilor.

El a adăugat că premierul a prezentat "un fel de raport" şi că a spus că a fost la Bruxelles, însă nu a spus că a făcut acest lucru încălcând Constituţia.

"Aţi deschis calea spera anarhie - aceste este mesajul transmis românilor şi mesajul dus la Bruxelles. (...) Numai dumneavoastră vă bucuraţi de Europa, pe români vreţi să-i scoateţi din Europa", i s-a adresat Vasile Blaga premierului Victor Ponta.

Preşedintele l-a mai acuzat pe Ponta că îi tratează pe români cu "dispreţ, minţindu-i".

Vasile Blaga a menţionat că o decizie politică a Parlamentului nu produce efecte juridice şi că nu se pot pune în balanţă deciziile Parlamentului cu deciziile Curţii Constituţionale. Blaga a adăugat că rolul Parlamentului este să facă legi, iar rolul CC e de a apăra Constituţia şi legalitatea.

Preşedintele Senatului i-a atras atenţia lui Victor Ponta că merge pe "o cale extrem de periculoasă", dovedind o sete de putere nemăsurată.

Pe de altă parte, Vasile Blaga i-a cerut lui Ponta să-şi dea demisia de onoare, urmare a acuzaţiilor de plagiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici