Blaga: Ponta minte cu neruşinare când spune că am susţinut trecerea STS la Ministerul de Interne

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, precizează că nu a cerut niciodată trecerea STS la Ministerul de Interne în perioada în care a condus acest minister, susţinând că afirmaţia premierului Victor Ponta în acest sens este una "mincinoasă".

418 afișări
Imaginea articolului Blaga: Ponta minte cu neruşinare când spune că am susţinut trecerea STS la Ministerul de Interne

Vasile Blaga (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Victor Ponta minte din nou cu neruşinare când spune că am susţinut trecerea STS în subordinea Ministerului de Interne. Nu am cerut niciodată acest lucru. Afirmaţia mincinoasă este parte din campania de intoxicare pe care Ponta o dezvoltă cu disperare pentru a-şi masca vinovăţia în cazul gestionării catastrofale a accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Ponta fuge în continuare de responsabilitate în stilu-i binecunoscut: minţind precum respiră", declară Vasile Blaga, potrivit unui comunicat al PDL remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, comentând intenţia PDL de a sesiza Curtea Constituţională în privinţa proiectului legislativ de mutare a STS în subordinea MAI, că liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, susţinea tocmai acest lucru atunci când are ministru de Interne.

"Nici nu au văzut legea şi o contestă la CC? Credeam şi eu că s-au mai deşteptat în ultimul timp. Adică ce o să spună domnul Blaga? Că nu e bine la MAI? Când era ministru de Interne, asta spunea, că STS trebuie să fie la Ministerul de Interne", a reacţionat Ponta.

El a arătat că spera ca PDL să "iasă din penibil" după plecarea Elenei Udrea din partid.

"Tocmai speram să iasă din penibil după ce au scăpat de madam Udrea, dar văd că încă nu s-au trezit. Ce să conteste? Au văzut vreun proiect ca să-l conteste?", a adăugat Ponta.

El a arătat că proiectul legislativ în cauză nu necesită un aviz al CSAT, fiind o iniţiativă legislativă parlamentară.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după şedinţa CSAT, că prim-ministrul Victor Ponta a cerut trecerea STS la MAI şi destituirea şefului Serviciului, şeful statului precizând că niciuna din variante nu este viabilă.

USL va iniţia, luni, în Biroul Permanent al Senatului, un proiect de lege prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va trece la Ministerul de Interne, în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, document care va fi aprobat de Parlament în procedură de urgenţă, a anunţat liderul PSD şi copereşedintele USL, premierul Victor Ponta, după o discuţie în cadrul Uniunii care a urmat şedinţei CSAT.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că decizia Guvernului de a transfera STS în subordinea MAI înseamnă a lua o instituţie cu atribute de securitate şi a o muta în altă structură de decizie, ceea ce este neconstituţional, PDL urmând a o ataca la Curtea Constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici