Boagiu: Ponta e pasibil de plângere penală pentru modul în care a făcut nominalizarea pentru CE

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, joi, că premierul Victor Ponta este pasibil de plângere penală pentru modul în care a făcut propunerea pentru nominalizarea comisarului european, arătând că această nominalizare nu s-a făcut legal, iar Ponta a încălcat interesele naţionale.

812 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Ponta e pasibil de plângere penală pentru modul în care a făcut nominalizarea pentru CE

Anca Boagiu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este în lucru cu avocaţii plângerea penală, din punctul meu de vedere ca senator şi preşedinte al Comisiei de afaceri europene, pe legislaţia română Victor Ponta era obligat să vină în Parlament cu propunerea de comisar, să intre în audieri, după care rezultatul audierilor trebuia validat prin Birourile permanente ale celor două Camere şi apoi putea să facă nominalizarea legală. Cerându-i repetat să prezinte propunerea de candidat, scrisoarea a stat pitită, nu a văzut-o nimeni, este vorba de un refuz de a prezenta Parlamentului României informaţii, ceea ce este penal. Refuzul Guvernului de a prezenta informaţii Parlamentului este faptă penală. În acest moment analizăm cu avocaţii toate informaţiile pe care le avem şi să vedem şi documentele", a precizat Anca Boagiu, într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că scrisoarea trimisă preşedintelui ales al Comisiei Europene arată că Victor Ponta ”a vândut” interesele României pentru interesele lui de partid şi încearcă să arunce vina pe preşedintele Traian Băsescu şi pe ACL.

Boagiu a arătat că această scrisoare precizează că prima nominalizare a României este Dacian Cioloş pentru dezvoltare regională sau agricultură, dar se face şi a doua propunere, Corina Creţu, pentru un portofoliu ce va fi discutat ulterior.

"Deci Ponta spune: nu cer dezvoltare regională, cer orice îmi daţi pentru Corina Creţu, asta spune negru pe alb, aceasta este minciuna", a afirmat Boagiu.

Ea a mai spus că Ponta a cedat două portofolii grele, dezvoltare regională şi agricultură, pentru care PDL s-a bătut şi acum iese public "şi aruncă cu noroi şi mizerie".

Din punct de vedere al ACL, Victor Ponta a vândut din nou interesele României pentru interesele lui de partid şi încearcă să arunce cu mizerie oriunde şi în oricine, invocând tot felul de telefoane şi surse pe care nu le poate dovedi.

"Eu nu vorbesc pe surse împotriva nimănui, ci pentru respectarea legislaţiei şi Constituţiei pe care Ponta le-a încălcat, fiind pasibil în acest moment de plângere penală, pentru că i-am solicitat încă din 17 iulie să prezinte în Parlament propunerea pentru comisarul european şi să înceapă procedura să facem nominalizarea legală. Ponta scrie: vă propun pentru portofoliul dezvoltare regională pe Dacian Cioloş, iar pentru Corina Creţu ce o fi. Ne va obţine pentru România ce o fi", a mai spus Boagiu.

Ea a susţinut că România obţinea portofoliul dezvoltare regională dacă rămânea nominalizarea fermă Dacian Cioloş.

Boagiu a mai arătat că ACL i-a cerut lui Victor Ponta să respecte legislaţia şi să legalizeze comisarul propus de România prin audierile din Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici