Boc a discutat cu miniştrii nominalizaţi pe tema Programului de guvernare

Premierul desemnat, Emil Boc, a declarat, joi seară, la ieşirea de la Senat, că s-a întâlnit cu miniştrii nominalizaţi cu care a discutat despre forma finală a Programului de guvernare, el menţionând că despre portofoliul Justiţiei se va discuta vineri.

10 afișări
Imaginea articolului Boc a discutat cu miniştrii nominalizaţi pe tema Programului de guvernare

Boc spune că s-a întâlnit cu miniştrii nominalizaţi pentru discuţii privind Programul de guvernare (Imagine: Mediafax Foto)

"Am discutat forma finală a Programului de guvernare", a spus Boc, apreciind că acesta este "extrem de realist".

El a precizat că acest document va fi trimis vineri Parlamentului.

Întrebat despre nominalizarea unui ministru al Justiţiei, Emil Boc a susţinut că acest subiect nu a fost discutat joi seară şi că va fi abordat vineri.

Conform înţelegerii dintre PDL şi PSD, Ministerul Justiţiei va fi condus de un independent. Candidatul pentru acest post este singurul care nu a fost încă nominalizat.

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că liderii PSD şi PDL, Mircea Geoană şi Emil Boc, au avut, joi, la 17.30, la Senat, o discuţie pe tema nominalizării pentru portofoliul Justiţiei.

Ulterior acestei discuţii, Mircea Geoană a convocat membrii BPN, pentru a-i informa asupra celor discutate.

Sursele citate susţin că PDL a înaintat în discuţie varianta Mihai Selegean, fost director al Institutului Naţional al Magistraturii, pentru postul de ministru al Justiţiei, însă acesta nu ar fi agreat de PSD, fiind considerat un apropiat al Monicăi Macovei.

Aceleaşi surse au arătat că PSD a avansat în contrapartidă alte nume, printre care cele ale profesorilor şi judecătorilor Buta şi Deleanu.

Marţi, Emil Boc a declarat că la sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă şi duminică, urmează să fie audiaţi în Parlament candidaţii pentru funcţiile de ministru, astfel încât plenul să voteze luni componenţa viitorului Cabinet.

Boc a menţionat că vineri urmează să se definitiveze structurile de conducere ale Parlamentului, iar sâmbătă şi duminică să fie audiaţi candidaţii pentru portofoliile viitorului Cabinet.

Vineri urmează să fie depus la Parlament şi programul de guvernare al coaliţiei, alături de lista membrilor guvernului.

Conform calendarului prezentat de Boc, luni ar urma să se supună votului Parlamentului componenţa noului Cabinet, tot atunci viitorii miniştri urmând să depună şi jurământul.

Citeste si:

Propunerile PSD şi PDL pentru viitorul Guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici