Boc: Cazul plagiatului - furt intelectual. Miza trebuie să fie credibilizarea sistemului de învăţământ

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc a susţinut, sâmbătă, la Convenţia extraordinară a partidului, că situaţia plagiatului care ar fi fost comis de premierul Victor Ponta arată miza esenţială ca sistemul de învăţământ românesc să beneficieze de credibilitate în străinătate.

251 afișări
Imaginea articolului Boc: Cazul plagiatului - furt intelectual. Miza trebuie să fie credibilizarea sistemului de învăţământ

Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Cazul plagiatului înseamnă furt intelectual, nu trebuie discutat prin prisma neapărat a celui care este autorul plagiatului, evident este primul ministru, dar miza trebuie să fie credibilizarea sistemului de învăţământ din România (...). Miza acestui demers, dincolo de componenta politică importantă, este credibilitatea, pentru momentul în care un tânăr merge cu diploma în mână în UE", a spus Boc, precizând că demersul trebuie dus mai departe tocmai în perspectiva credibilităţii ţării.

În acest context, fostul lider PDL a afirmat că guvernarea "socialistă" actuală reproduce "derapajele" din perioada 2000-2004, acuzând nerecunoaşterea deciziilor Curţii Constituţionale, decizii arbitrare impuse în parlament sau plagiate discutate politic de către actuala putere.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici