Boc: Guvernul Ponta este guvernul reformelor şi proiectelor eşuate. Reforma Constituţiei, una dintre ele

Fostul premier Emil Boc consideră că reforma Constituţiei promovată de Guvernul Ponta este "una dintre multele reforme eşuate" ale actualului Executiv, astfel încât acesta poate fi numit un guvern al "reformelor şi proiectelor eşuate şi al taxelor mărite".

200 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul Ponta este guvernul reformelor şi proiectelor eşuate. Reforma Constituţiei, una dintre ele

Boc: Guvernul Ponta este guvernul reformelor şi proiectelor eşuate. Reforma Constituţiei, una dintre ele (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, vineri, la o dezbatere organizată de PDL pe tema revizuirii Constituţiei, că actuala "monstruoasă coaliţie nu poate propune decât o monstruoasă Constituţie", proiectul de revizuire ducând la distrugerea principiilor statului de drept, printre care şi cel al separaţiei puterilor în stat.

"Reforma Constituţiei promovată de Guvernul Ponta este una dintre multele reforme eşuate ale actualului Guvern. Dacă ar fi să-i dăm un titlu, Guvernul Ponta este guvernul reformelor şi proiectelor eşuate şi al taxelor mărite. Sunt de un an jumate la guvernare, iar tot ce pot spune este că reformele şi proiectele lor sunt eşuate. Reforma Constituţiei este înmormântată, cea a regionalizării - cruce pe ea, reforma Oltchim - îngropată, privatizarea CFR Marfă se zbate între viaţă şi moarte, proiectul Rompetrol - fraudă la scenă deschisă. (…) O monstruoasă coaliţie nu poate propune decât o monstruoasă Constituţie, pentru că nu poţi propune o reformă a Constituţiei care distruge principiile statului de drept, începând cu principiul separaţiei puterilor în stat şi continuând cu aberaţii legislative. Constituţia este făcută împotriva lui Traian Băsescu, cei de la USL fac o Constituţie din ură la adresa preşedintelui în exerciţiu, iar funcţia prezidenţială este golită de conţinut", a spus Boc.

El a acuzat actuala guvernare că sfidează voinţa cetăţenilor de la referendumul din 2009, care prevedea Parlament unicameral şi 300 de parlamentari.

Emil Boc participă, vineri, la Cluj-Napoca, la o dezbatere organizată de PDL, Institutul de Studii Populare (ISP), Fundaţia "Hans Seidel" şi Centre for European Studies, pe tema revizuirii Constituţiei, care face parte din ciclul "Democraţia Activă - Coaliţia pentru Constituţia cetăţenilor". La manifestare sunt prezenţi şi prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, liderul PDL Cluj, Daniel Buda, parlamentari ai partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici