Boc îl acuză pe Adomniţei că se comportă ca un "jupân al banilor publici"

Preşedintele PDL, Emil Boc, l-a acuzat, vineri, pe ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei, că se comportă ca "un jupân al banilor publici", pentru că şi-a atribuit microbuze şcolare din fonduri ministeriale în colegiul electoral unde candidează.

25 afișări
Imaginea articolului Boc îl acuză pe Adomniţei că se comportă ca un "jupân al banilor publici"

Boc îl acuză pe Adomniţei că se comportă ca un "jupân al banilor publici" (Imagine: Mediafax Foto)

Boc a declarat, într-o conferinţă de presă, că ceea ce s-a întâmplat la Iaşi, "sfidează bunul simţ, democraţia şi banul public şi modul în care cetăţeanul plăteşte impozitele şi taxele".

"Ministrul Adomniţei, cu neruşinare, cu sfidarea oricărei norme de bun simţ, îşi atribuie microbuze şcolare, din bani publici, în colegiul uninominal în care el candidează, sfidând orice nevoie a comunităţilor locale pentru aceste microbuze necesare procesului educaţional, transformându-se în jupânul banului public şi în gestionarea lui în interes personal şi de partid", a afirmat preşedintele PDL.

El a adăugat că îi este greu să înţeleagă, în democraţie, "o astfel de mentalitate, comparabilă cu ţările din Africa".

"Un asemenea ministru nu are ce căuta în lumea democratică, darămite la nivel guvernamental prin asemenea practici care numai în ţările africane se mai practică", a subliniat Emil Boc.

Deputatul PSD Ana Birchall a anunţat, vineri, la Iaşi că PSD va depune o sesizare la DNA la adresa ministrului Educaţiei Cristian Adomniţei, sub acuzaţia de mită electorală pentru modul în care sunt repartizate microbuzele şcolare, ulterior Mircea Geoană precizând că PSD analizează această variantă.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici