Boc l-a invitat pe Antonescu la o discuţie pe tema majorităţii parlamentare

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, miercuri seara, că a avut în cursul zilei o convorbire la telefon cu liderul PNL, Crin Antonescu, în care l-a invitat, pentru zilele imediat următoare, la o discuţie privind formarea unei majorităţi parlamentare.

19 afișări
Imaginea articolului Boc l-a invitat pe Antonescu la o discuţie pe tema majorităţii parlamentare

Boc l-a invitat pe Antonescu la o discuţie pe tema majorităţii parlamentare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am vorbit la telefon cu Crin Antonescu, o discuţie instituţională cu şeful PNL, pentru a stabili o întâlnire în care să discutăm de o majoritate parlamentară", a spus Boc, la postul B1 TV.

El a arătat că i-a transmis liderului PNL şi o scrisoare pe această temă.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a anunţat, miercuri, că preşedintele partidului, Emil Boc, a trimis o invitaţie scrisă Partidului Naţional Liberal, pentru demararea discuţiilor în vederea constituirii unei majorităţi şi a formării unui Guvern.

Liberalii i-au răspuns lui Emil Boc că, în absenţa unei decizii a CC privind alegerile prezidenţiale şi câtă vreme încă există un premier desemnat, nu poate avea loc o discuţie privind formarea unei majorităţi parlamentare, aşa cum au solicitat democrat-liberalii.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat însă, la Antena 3, că dacă postul de premier ar reveni PNL, el ar fi gata să-şi asume funcţia, altă variantă nefiind posibilă.

Antonescu declarase, după BPC, că liberalii exclud orice participare la un Guvern "marionetă" al lui Traian Băsescu precizând totodată că pentru PNL nu există deocamdată un câştigător al alegerilor prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici