Boc: Lansarea cifrei de 100.000 bugetari concediaţi, un început greşit de mandat al "unor miniştri"

Lansarea cifrei de 100.000 bugetari concediaţi a fost un început greşit de mandat al "unor miniştri", cărora li s-a reproşat că s-au pronunţat pe această temă înaintea unei analize în Guvern, a afirmat premierul Emil Boc, evitând să precizeze dacă prin acei miniştri se referă la Sebastian Vlădescu.

16 afișări
Imaginea articolului Boc: Lansarea cifrei de 100.000 bugetari concediaţi, un început greşit de mandat al "unor miniştri"

Boc: Lansarea cifrei de 100.000 bugetari concediaţi, un început greşit de mandat al "unor miniştri" (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"A fost un exerciţiu greşit de început de mandat al unor miniştri şi am atras atenţia că nu există nicio bază reală să fie pronunţate astfel de cifre. Mai întâi trebuie efectuată o analiză în Guvern, să se stabilească exact unde există surplus şi pe urmă să luăm decizii", a spus Boc luni seara, la postul OTV.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, joi, că nu face comentarii pe tema disponibilizărilor din administraţia publică, precizând însă că există un program pentru circa 100.000 de disponibilizări care va fi aplicat de instituţiile din sectorul bugetar.

Sebastian Vlădescu a făcut declaraţiile în acest sens, la Parlament, după ce a fost întrebat de ziarişti cum comentează faptul că Ministerul Administraţiei şi Internelor ar intenţiona să disponibilizeze 17.000 de persoane şi dacă ministrul Finanţelor a vorbit cu cel al Internelor pe acest subiect.

"Nu comentez în momentul de faţă disponibilizările de posturi, există un program de circa 100.000, fiecare instituţie va aplica aceast program. Grija mea cea mare, în acest moment, este aceea de a găsi soluţii pentru crearea de locuri de muncă", a spus Sebastian Vlădescu.

După această declaraţie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a afirmat, vineri, că Executivul nu a discutat în şedinţă despre concedieri în sectorul bugetar şi nici nu există un document în care să se menţioneze câţi angajaţi din sistem vor fi disponibilizaţi în 2010, iar numărul de persoane care vor lucra în sectorul public va fi stabilit pe baza standardelor de cost şi normativelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici