Boc laudă UDMR într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

Liderul PDL, premierul Emil Boc a transmis un mesaj de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni în care apreciază activitatea UDMR, arătând că formaţiunea politică maghiară a fost permanent un partener de guvernare serios şi de încredere, salvând România de la colaps, care şi-a respectat mereu cuvântul dat.

34 afișări
Imaginea articolului Boc laudă UDMR într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

Boc laudă UDMR într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Reprezentanţii comunităţii maghiare în Parlament şi Guvern au avut o contribuţie esenţială la realizarea şi aplicarea programelor de reformă care au salvat România de la colapsul economic. La aceeaşi masă a Guvernului, miniştri români şi maghiari au luat măsuri pentru restabilirea echilibrului bugetar şi modernizarea ţării. UDMR a contribuit, alături de ceilalţi parteneri de guvernare, la implementarea proceselor de restructurare şi de reformă a statului, ca partener serios şi de încredere. Am apreciat întotdeauna faptul că, în relaţia cu UDMR, cuvântul dat a fost cuvânt respectat!", spune premierul în mesajul transmis marţi.

El mai susţine că România este un "exemplu" la nivel european în ceea ce priveşte respectarea drepturilor minorităţilor, atât prin reprezentativitatea asigurată în structurile de decizie ale statului, cât şi prin pârghiile legale de protejare a identităţii lor. şi afirmă că în acest context trebuie văzut efortul comun de promovare a Legii Educaţiei Naţionale şi de aplicare a descentralizării.

Boc transmite totodată mulţumiri tuturor cetăţenilor pentru "modul demn" în care au trecut prin perioada de criză.

"Minorităţile naţionale în general şi comunitatea maghiară în particular au reprezentat şi reprezintă un izvor important de bogăţie spirituală în România care trebuie valorificat pentru întregirea zestrei noastre culturale. Doresc să închei acest mesaj prin a le mulţumi tuturor cetăţenilor acestei ţări, indiferent de etnie, pentru modul demn în care au trecut prin această perioadă grea, pe care, împreună, reuşim să o depăşim", mai spune şeful Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici