Boc: PD va colabora cu PLD, dar nu a discutat despre fuziune

PD va colabora cu PLD doar la nivel parlamentar şi politic, pe teme ce ţin de agenda cetăţeanului, dar nu a discutat despre fuziunea dintre cele două partide, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PD, Emil Boc, citat de corespondentul MEDIAFAX.

2 afișări

"Am decis să reluăm discuţiile şi colaborarea politică pe care o avem cu PLD. Vom discuta mai multe principii de colaborare la nivel politic şi parlamentar, pentru sincronizarea agendei publice a PD şi PLD. Nu am discutat alte forme de colaborare politică, decât cele strict legate de colaborarea parlamentară şi de optimizarea susţinerii politice privind cele mai importante teme aflate pe agenda cetăţeanului şi ţării”, a afirmat Boc, făcând referire la întâlnirea avută la începutul săptămânii cu preşedintele PLD, Theodor Stolojan.

Boc a negat că s-ar fi discutat despre eventuala fuziune dintre PLD şi PD sau despre alte formule de alianţă între cele două formaţiuni.

Preşedintele PLD Theodor Stolojan a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că la întâlnirea dintre democraţi şi liberal-democraţi s-au stabilit termenii unei colaborări politice şi parlamentare, atât la nivel central, cât şi la nivel local, ca partide de opoziţie.

Liderul PLD a afirmat că la întâlnirea avută între liderii PLD şi PD s-a discutat despre situaţia creată în urma eşecului din Parlament a moţiunii de cenzură “Guvernul Tăriceanu trebuie să plece!” şi faptul că Guvernul Tăriceanu este total dependent de PSD şi PRM.

Preşedintele PLD a precizat că s-a stabilit ca cele două formaţiuni să iniţieze “o colaborare politică, parlamentară, la nivel central şi local, astfel ca PD şi PLD să îşi poată atinge obiectivele în continuare ca partide de opoziţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici