Boc: Revizuirea Constituţiei ar trebui făcută în 2010, iar referendumul de validare în 2011

Premierul Emil Boc a declarat, joi seară, la TVR, că dezbaterile din Parlament pentru revizuirea Constituţiei ar trebui să aibă loc în acest an, pentru ca un eventual referendum de validare să se desfăşoare în 2011, cu un an înainte de alegerile parlamentare.

53 afișări
Imaginea articolului Boc: Revizuirea Constituţiei ar trebui făcută în 2010, iar referendumul de validare în 2011

Boc: Revizuirea Constituţiei ar trebui făcută în 2010, iar referendumul de validare în 2011 (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Acum trebuie să ne uităm fiecare ce am făcut, dar hadeţi să nu mai facem o Constituţie aşa cum a fost, prima pentru Iliescu, a doua pentru Năstase, iar a treia să spunem că vrem să o facem pentru preşedintele Băsescu. Să uităm de acest capitol. Haideţi să facem o Constituţie, să o îmbunătăţim pornind de la ce au votat românii şi să nu facem niciun fel de referire la mandatul în exerciţiu al preşedintelui. 2010 discutăm în Parlament şi facem propunerea de revizuire a Constituţiei, 2011 facem referendumul şi cu un an înainte de alegerile parlamentare din 2012 avem Constituţia revizuită cu Parlament unicameral şi îi respectăm şi pe români, timpul lor şi faptul că au venit să dea un vot", a susţinut, Emil Boc.

Premierul a mai spus că propune "partenerilor" din partide un pact pentru stabilitatea funcţiei publice.

"V-am propus să stăm la masă şi să stabilim care e nivelul până la care se schimbă oamenii odată cu plecarea unui Guvern. Am propus şi propun în continuare partenerilor să stăm la masă şi să semnăm împreună un pact de stabilitate a funcţiei publice în România, unde să stabilim, indiferent cine va veni la putere în România, până la ce palier se schimbă şefii de agenţii sau şefii de servicii de deconcentrate. Îl semnăm şi cine nu respectă răspunde", a spus Boc.

În replică, liderul PNL Crin Antonescu, prezent la emisiunea de la TVR, a spus că ar trebui să răspundă toţi "mafioţii" pe care premierul i-a făcut directori de deconcentrate şi că ideea unui pact cu Emil Boc în fruntea Guvernului nu este credibilă.

La rândul său, preşedintele PSD Victor Ponta, prezent de asemenea, a spus că este de acord cu propunerea premierului, cu o singură condiţie, ca şeful Guvernului "să plătească din buzunar" toate salariile pe care angajaţii daţi afară de la Palatul Victoria le-au recâştigat în instanţă.

Pe de altă parte, preşedintele UDMR, Marko Bela, s-a declarat de acord cu semnarea unui astfel de pact.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici