Boc: Ridzi va răspunde conform legii dacă este vinovată

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, va răspunde conform legii, ca orice membru al Guvernului, în cazul în care ancheta aflată în derulare indică responsabilitatea ministrului în cazul neregulilor semnalate la organizarea Zilei Tineretului, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

23 afișări
Imaginea articolului Boc: Ridzi va răspunde conform legii dacă este vinovată

Boc: Ridzi va răspunde conform legii dacă este vinovată (Imagine: Mediafax Foto)

"În cazul doamnei Ritzi, ca de altfel pentru orice alt membru al Guvernului, nu se face nimic altceva decât se aplică procedurile legale, iar fiecare răspunde potrivit acestora. Există, am înţeles, o anchetă juridică în derulare, aşteptăm finalizarea şi vom respecta concluziile acesteia. Nimeni nu este mai presus de lege", a spus Boc, răspunzând unei întrebări a presei pe această temă.

Evenimentele organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului de Ziua Tineretului, la 2 Mai, au fost controversate şi dezbătute în presă pentru că ar fi costat prea mult într-un an de criză, respectiv aproape 620.000 euro, iar momentele grele din lumea sportului nu justifică distracţia de o zi-două a tinerilor pe o astfel de cheltuială, precum şi pentru modul în care au fost atribuite contractele de minister către firmele organizatoare şi care nu ar fi fost unul corect.

Deputaţii PNL au înaintat, luni, conducerii Camerei Deputaţilor cererea de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi pentru delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Ministerul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a organizat, vineri, o conferinţă de presă, pentru a răspunde acuzaţiilor din presă privind evenimentele de Ziua Tineretului. Ea a precizat că finanţarea programelor pentru tineret reprezintă doar 12,25% din întregul buget al ministerului şi că, la un eveniment pentru tineret organizat există 8-9 evenimente sportive, ministrul opinând că este nedrept să fie acuzată în fiecare zi că se ocupă mai mult de tineret, decât de sport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici