Bode, despre Schengen: Situaţia actuală este nedreaptă şi trebuie să înceteze cât mai curând

România îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi stat membru Schengen cu drepturi depline, iar situaţia actuală în care ne aflăm este nedreaptă şi trebuie să înceteze cât mai curând, susţine ministrul de Interne Lucian Bode.

765 afișări
Imaginea articolului Bode, despre Schengen: Situaţia actuală este nedreaptă şi trebuie să înceteze cât mai curând

Sursa foto: Facebook/Lucian Bode

Ministrul de Interne a participat vineri la Luxemburg la secţiunea afaceri interne a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, organizat de Preşedinţia cehă a Consiliului UE.

Lucian Bode susţine că agenda a inclus subiecte precum extinderea spaţiului Schengen, gestionarea integrată a frontierelor europene, implementarea interoperabilităţii, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, azilul şi migraţia.

Ministrul de Interne a avut întrevederi bilaterale cu Eric Van Der Burg, ministrul pentru migraţie din Olanda, şi cu Nancy Faeser, ministrul federal de interne din Germania.

„Cu ocazia acestor întrevederi, le-am prezentat omologilor mei modul în care s-a desfăşurat exerciţiul voluntar de evaluare Schengen în România şi le-am transmis disponibilitatea de a continua dialogul şi cooperarea în privinţa implementării acquis-ul Schengen de către România. Îmi doresc să avem o decizie favorabilă privind aderarea României la spaţiul Schengen până la finalul acestui an şi sunt încrezător că raportul elaborat în urma exerciţiului voluntar de evaluare Schengen care s-a derulat recent va fi unul pozitiv. România îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi stat membru Schengen cu drepturi depline, iar situaţia actuală în care ne aflăm este nedreaptă şi trebuie să înceteze cât mai curând”, susţine ministrul.

Acesta arată că, în cadrul prânzului de lucru, a avut un schimb de opinii pe tema migraţiei în regiunea Balcanilor de Vest, ocazie cu care le-a prezentat omologii săi evoluţiile recente şi demersurile României pentru gestionarea fenomenului pe ruta Balcanilor de Vest.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lucian bode,
schengen,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici