Bogdan Aurescu despre aderarea României la Schengen: Am obţinut mesaje de susţinere din 15 state

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, declară că a obţinut mesaje de susţinere şi reconfirmări ale susţinerii din partea a 15 state membre Schengen pentru aderarea României, iar discuţiile continuă: „nu se poate pune problema la acest moment să credem că Olanda are o altă poziţie”.

749 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu despre aderarea României la Schengen: Am obţinut mesaje de susţinere din 15 state

Bogdan Aurescu despre aderarea României la Schengen: Am obţinut mesaje de susţinere din 15 state

„Omologul meu olandez, la fel ca şi omologul meu francez, sunt extrem de hotărâţi să facă demersuri active pentru a susţine aderarea României. Nu se poate pune problema la acest moment să credem că Olanda are o altă poziţie decât aceea de susţinere pentru aderarea României. Trebuie spus că vedem rezultatele alegerilor din Austria - ca ministru de Externe este nu e bine să comentez rezultatul unor alegeri interne din alt stat - dar aceste rezultate sunt foarte clare, cred că se poate trage uşor concluzia cu privire la impactul sau absenţa impactului folosirii termenului Schengen în Austria în acest context electoral”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, de aici înainte cel mai important este ca România să continue să dezvolte dialogul pe care l-a început deja cu Austria: „cred că este foarte important să continuăm toate demersurile pe care le-am început deja. Amintesc aici demersurile făcute la nivel de preşedinte, discuţia pe care a avut-o cu preşedintele Austriei, retrimiterea ambasadorului nostru la Viena, care a fost iarăşi un gest de deschidere apreciat de partea austriacă”.

De asemenea, Aurescu a amintit că a discutat cu peste două treimi din omologii săi din statele membre ale Uniunii Europene şi Schengen: „e vorba de 23 de state care votează în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI). Practic, am obţinut mesaje de susţinere şi reconfirmări ale susţinerii din partea a aproximativ 15 miniştrii de externe şi de afaceri europene din aceste state, iar aceste eforturi vor continua”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici