Bogdan Stan, validat ca preşedinte al ANI de Senat: "Trebuie să reinventăm această instituţie"

Bogdan Stan, validat luni în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) de Senat, a declarat că instituţia pe care o va conduce trebuie "reinventată" în perioada următoare, cu ajutorul tuturor actorilor instituţionali.

669 afișări
Imaginea articolului Bogdan Stan, validat ca preşedinte al ANI de Senat: "Trebuie să reinventăm această instituţie"

Bogdan Stan, validat ca preşedinte al ANI de Senat: "Trebuie să reinventăm această instituţie"

"Vă pot spune că instituţia noastră îşi va dinamiza activitatea de prevenţie, activitatea de conştientizare şi activitatea de educaţie a persoanelor care trebuie să depună declaraţii de avere şi interese, bineînţeles, în paralel cu continuarea activităţii de verificare şi sancţionare a incidentelor de integritate. Cu alte cuvinte, trebuie să reinventăm această instituţie în perioada care urmează şi, din acest punct de vedere, avem nevoie de ajutorul tuturor actorilor instituţionali implicaţi în acest proces", a delcarat Bogdan Stan, în plenul Senatului.

El a mai spus că urmează "o perioadă foarte intensă" pentru că vine un an electoral şi urmează o dublare a numărului declaraţiilor de avere şi interese, o creştere a numărului sesizărilor pe care le primesc şi, din acest punct de vedere, trebuie luate "toate măsurile ca lucrurile să meargă bine în viitor".

De asemenea, Bogdan Stan a pecizat că luni îşi va depune demisia din funcţia de vicepreşedinte al ANI pentru a putea prelua mandatul de preşedinte al instituţiei unde şi-a desfăşurat toată cariera.

Proiectul de hotătâre, elaborat de Comisia juridică a Senatului, potrivit căruia Bogdan Stan a fost validat în funcţia de preşedinte al ANI pentru un mandat de patru ani, a primit 76 de voturi "pentru", şase voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Bogdan Stan a depus jurământul în plenul Senatului, apoi a înmânat documentul semnat preşedintelui de şedinţă, vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru.

Stan a participat la concursul pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, desfăşurat în perioada 11 septembrie-27 noiembrie, la care a obţinut punctajul 98,2, potrivit hotărârii transmise de CNI Senatului.

"Se validează rezultatele concursului pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI. (...) Prezenta Hotărâre se înaintează Senatului cu propunerea de numire în funcţia de preşedinte al ANI, pentru un mandat de patru ani, a domnului Stan Bogdan", potrivit documentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici