Bolojan: Contractele chiriaşilor din casele RA-APPS vor fi prelungite doar până la jumătatea anului

Contractele chiriaşilor din casele RA-APPS, care expiră în următoarele luni, vor fi prelungite doar până la jumătatea anului, urmare a deciziei Curţii Constituţionale, interval în care aceştia vor fi notificaţi asupra faptului că trebuie să părăsească imobilele, a declarat şeful SGG, Ilie Bolojan.

1 afișare
Imaginea articolului Bolojan: Contractele chiriaşilor din casele RA-APPS vor fi prelungite doar până la jumătatea anului

Bolojan: Contractele chiriaşilor din casele RA-APPS vor fi prelungite doar până la jumătatea anului

"Sunt mai mulţi chiriaşi cărora urmează să le expire contractele şi le vom prelungi, probabil, numai până la jumătatea anului, urmând ca imobilele să fie scoase la vânzare prin licitaţie. Procedurile de evaluare durează 1-3 luni şi este logic ca în această perioadă să încasăm nişte chirii", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, în subordinea căruia funcţionează Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

El a arătat că Ordonanţa privind utilizarea fondului locativ va intra din nou în dezbaterea Parlamentului şi a apreciat că, de această dată, va fi aprobată forma iniţiată de Guvern, care prevede vânzarea imobilelor RA-APPS prin licitaţie.

Ordonanţa Guvernului 19/2002 privind utilizarea fondului locativ de protocol, proprietate publică a statului, aflat în administrarea RA-APPS, nu poate fi promulgată de preşedinte, actul normativ urmând să fie trimis Parlamentului spre reexaminare, a decis, miercuri, Curtea Constituţională (CC), ca urmare a unei sesizări a PDL.

În 26 iunie anul trecut, Ordonanţa 28/2007 privind modificarea OG 19/2002 - privind vânzarea imobilelelor de protocol deţinute de RA-APPS - a fost adoptată de Senat, însă în 19 iulie preşedintele a cerut reexaminarea proiectului din motive de neconstituţionalitate.

Membrii Comisiei juridice din Senat au respins, în 19 iulie 2007, cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu la proiectul de lege privind vânzarea unor imobile, proprietate privată a statului, aflate în administrarea RA-APPS.

În cererea de reexaminare, preşedintele Traian Băsescu preciza că prin legea de aprobare, Ordonanţa Guvernului 28/2007 a fost modificată la articolul 13, în sensul introducerii metodei vânzării imobilelor deţinute de RA-APPS prin negociere directă.

Un număr de 70 de membri ai Camerei Deputaţilor au formulat, în 19 decembrie 2007, o sesizare de neconstituţionalitate a unor prevederi ale ordonanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici