Borbely respinge acuzaţia lui Băsescu privind intervenţia în cazul Odorheiu Secuiesc

Ministrul Dezvoltării, Laszlo Borbely, a respins, marţi, acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu conform cărora ar fi intervenit la MAI pentru ca Odorheiu Secuiesc, al cărui primar este Szasz Jeno, lider UCM, să nu primească subvenţii pentru încălzire.

1 afișare
Imaginea articolului Borbely respinge acuzaţia lui Băsescu privind intervenţia în cazul Odorheiu Secuiesc

Borbely respinge acuzaţia lui Băsescu privind intervenţia în cazul Odorheiu Secuiesc

Preşedintele Traian Băsescu i-a acuzat, marţi, pe reprezentanţii formaţiunilor maghiare că nu au respect pentru populaţia din zonele pe care le reprezintă. El a dat ca exemplu situaţia din Odorhei, oraş condus de un primar ce nu este membru UDMR, în care de la nivel central un reprezentant UDMR a făcut presiuni ca pentru această localitate să nu beneficieze de subvenţii pentru încălzire. Potrivit lui Băsescu, aceste presiuni au fost făcute la Ministerul de Interne de către actualul ministru al Dezvoltării, Laszlo Borbely (UDMR).

“Mă surprinde această declaraţie. Anul acesta nu am vorbit cu nimeni despre acordarea acestor subvenţii. Ştiu că localităţile care au locuinţe încălzite cu centrale termice au primit astfel de subvenţii”, a declarat ministrul Lucrărilor Publice.

“Odorheiu (Secuiesc-n.r.) este chiar, să zicem, discriminat pozitiv. Am început construirea a 98 de apartamente prin ANL, pentru care, deja, cred, licitaţia este şi finalizată. De asemenea, zilele astea pornim şi construirea sălii de sport, care, din cauza Primăriei, nu a putut fi demarată până în prezent", a spus Borbely.

Ministrul Borbely este de părere că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu intră în sfera disputelor politice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici